Now Reading:
Krapinsko – zagorska županija donirala Interventnoj jedinici policije Zlatar opremu vrijednu 11,5 tisuća eura
Full Article 4 minutes read

Krapinsko – zagorska županija donirala Interventnoj jedinici policije Zlatar opremu vrijednu 11,5 tisuća eura

Budući da je odlukom krapinsko – zagorskog župana Željka Kolara ovogodišnja proslava Dana Županije te 30. obljetnica njezina postojanja, posvećena zdravstvenim ustanovama i hitnim službama, župan je u srijedu nakon obilaska i uručenja donacije Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice posjetio i sjedište Interventne jedinice policije Zlatar.

Naime, Krapinsko – zagorska županija je tamošnjim policijskim službenicima kojima je itekako bitna tjelesna spremnost, donirala 11,5 tisuća eura kojima je nabavljena oprema za njihovu teretanu. Kako je objasnio župan Kolar, prilikom prijema za policijske službenike Interventne jedinice policije Zlatar koji su ostvarili vrhunske rezultate na natjecanju za najspremnijeg policajca i policajku te razgovarajući s njima o tome u kakvim uvjetima vježbaju, Županija je odlučila skromnom donacijom osigurati im bolje uvjete treniranja.

– Naša donacija je već u funkciji i drago mi je što su dečki zadovoljni. Naime, veliko hvala našoj Policijskoj upravi i svim djelatnicama i djelatnicima na svemu onome što čine za sigurnost ljudskih života i imovine na području naše županije. Budući da je gospodin Petrović nedavno imenovan načelnikom naše Policijske uprave zaželio sam mu dobrodošlicu riječima – dobro došli u najsigurniju županiju i najbolju policijsku upravu u Republici Hrvatskoj i od vas očekujem samo da ostane tako kako je, a ako će biti nešto bolje, bit će to sjajno. Tu prije svega mislim na naše ljude koji ovdje žive, ali isto tako i na milijune turista koji prolaze kroz našu županiju i na stotine tisuće turista koji dolaze u našu županiju – rekao je župan Kolar te napomenuo kako je sigurnost izuzetno bitna i investitorima.

– Nema nijednog investitora koji dođe na područje Krapinsko – zagorske županije, a da se ne interesira o tome kakva je sigurnosna situacija, kako su organizirana hitne službe te kolika je brzina reakcije i kolika je osposobljenost hitnih službi u slučaju neke nepogode. Stoga nije potrebno govoriti o tome koliko su oni bitan kotačić čitavog sustava i koliki teret su podnijeli za vrijeme korone i Schengena kada su pokazali svoju profesionalnost i ljudskost te sve zadatke izvršavali na najvećoj mogućoj razini – rekao je župan Kolar.

Načelnik Policijske uprave krapinsko – zagorske Zvonimir Petrović zahvalio se županu Kolaru što je prepoznao rad Interventne jedinice policije Zlatar.

– Radi se o jedinici čiji je rad prepoznat ne samo na području ove Policijske uprave nego na području čitave Hrvatske. To su djevojke i mladići koji, osim svakodnevnih redovnih poslova obavljaju i druge odgovorne zadaće u drugim dijelovima Republike Hrvatske kao što je osiguranje državne granice te osiguranje najrizičnijih javnih okupljanja diljem Hrvatske. I svugdje gdje su došli pokazali su profesionalnost i odlično odrađivali svoje zadaće – naglasio je Petrović dodavši kako su uvjeti u kojim oni rade stvarno skromni te im ova donacija Krapinsko – zagorske županije puno znači.

Svaki radni dan policijskih službenika započinje treningom opće specijalne tjelesne pripreme, a tu spada vježbanje u teretani ali i drugi oblici specijalističke tjelesne pripreme. Nakon toga policijski službenici izlaze na teren i obavljaju policijske poslove, a pri povratku u popodnevnim satima odrađuju još jedan kraći trening.

Kako je istaknuo zapovjednik Interventne jedinice policije Zlatar Dražen Pavlinec, osnovna zadaća svakog policajca je osobna sigurnost građana i njihove imovine, a da bi mogli obavljati svoje zadaće profesionalno i učinkovito nužno je potrebna razina tjelesne spremnosti.

– Zahvaljujem županu i Županiji na ovoj donaciji koja će nam uvelike pomoći u našem radu odnosno u održavanju i poboljšanju tjelesne pripreme, kako bi mogli svoje zadaće obavljati i dalje ovako učinkovito – rekao je Pavlinec.

Zadovoljstvo činjenicom što je upravo u njihov grad stigla donacija Krapinsko – zagorske županije nije skrivala ni tamošnja gradonačelnica, Jasenka Auguštan Pentek.

– Drago mi je što je Županija prepoznala rad naše interventne policije, koja jako puno znači za naš grad. Budući da smo jedan od rijetkih gradova u našoj županiji, koji nema svoju policijsku postaju, ono što građanima daje osjećaj sigurnosti je upravo naša Interventna jedinica policije. Grad prepoznaje njihovu važnost i trud koji ulažu za sigurnost, kako grada Zlatara tako i cijele županije. Također, svojim iznimnim rezultatima promoviraju naš grad diljem Hrvatske i ove ćemo godine povodom obilježavanja Dana Grada nagraditi pojedince koji promiču ime našeg Grada – zaključila je gradonačelnica Auguštan – Pentek.

jmiklauzic/www.sjever.hr
19.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.