Now Reading:
Još ćemo danas nekako izdržati, a onda…Vraća nam se pravo proljeće!
Full Article 2 minutes read

Još ćemo danas nekako izdržati, a onda…Vraća nam se pravo proljeće!

Sredina radnog dijela tjedna, drugi dio travnja, a oblaci se ne razilaze, kiša ne posustaje, temperature baš i nisu proljetne, no sve će se to uskoro promijeniti!

Danas će, najavljuju iz DHMZ-a, biti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a mjestimice će pasti i malo kiše. Poslijepodne su mogući lokalni pljuskovi, osobito u Dalmaciji.
Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni. Na Jadranu ujutro slaba i umjerena bura, podno Velebita s jakim udarima, a potom sjeverozapadnjak i jugozapadnjak.

Najniža jutarnja temperatura zraka od 6 do 10 na kopnu, između 10 i 15 na moru, a najviša dnevna uglavnom od 14 do 19 °C.

Biometeorološka prognoza za srijedu

Iako atmosferski uvjeti neće biti posve stabilni, biometeorološki uvjeti će biti uglavnom povoljni u cijeloj zemlji. Naime, promjenljiva naoblaka i mjestimično malo kiše neće znatnije uzrokovati kvarenje raspoloženja meteoropatima niti pojačavanje tegoba kroničnim bolesnicima. U sunčanim dijelovima dana većini ljudi će vrijeme biti ugodno i poticajno za rad i rekreaciju.

Prema trenutnim informacijama, srijeda bi trebala biti posljednji kišni dan u ovome tjednu, a osim što bi trebalo biti suho u većem dijelu zemlje, temperatura će postepeno rasti. Proljeće, dobro nam došlo natrag!

sjever.hr/meteo.hr
19.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.