Now Reading:
U Općinu Petrijanec stigao maksimalan mogući iznos potpore zahvaljujući kojoj će roditelji najmlađih jedan mjesec biti oslobođeni plaćanja vrtića!
Full Article 2 minutes read

U Općinu Petrijanec stigao maksimalan mogući iznos potpore zahvaljujući kojoj će roditelji najmlađih jedan mjesec biti oslobođeni plaćanja vrtića!

Središnji državni ured za demografiju i mlade Općini Petrijanec za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti dodijelio je maksimalan iznos potpore, 29.040 eura.

Svrha ove mjere je osiguranje financijske potpore iz državnog proračuna za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u općinama s potpomognutih područja i općinama koje ulažu značajna financijska sredstava u predškolsku djelatnost kako bi se promicali odgoj i obrazovanje, društvena jednakost i potaknulo mlade na ostatak u zajednici.

-Dobivenim financijskim sredstvima rasteretit će se općinski proračun, kao i budžeti obitelji s djecom. Sredstvima financijske potpore financirat će se boravak djece u vrtićima onih roditelja koji imaju slabije imovinsko stanje te će se na taj način održati broj djece u vrtiću na razini ukupnog kapaciteta vrtića. Mjesečno smanjenje cijene vrtića za roditelje koji su u nepovoljnijoj situaciji, obzirom da će se taj dio ekonomske cijene pokrivati sredstvima dobivenim financijskom potporom, olakšat će se uvjeti života za obitelji s djecom na području Općine te potaknuti njihov ostanak u zajednici te povećati kvaliteta života na području Općine Petrijanec – naveo je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Roditelji će tako u svibnju ili lipnju ove godine biti oslobođeni plaćanja dječjeg vrtića, a Općina očekuje da će ovom mjerom potaknuti i ostale roditelje da upišu svoju djecu u vrtić.

www.sjever.hr
30.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.