Now Reading:
U Općinu Petrijanec stigao maksimalan mogući iznos potpore zahvaljujući kojoj će roditelji najmlađih jedan mjesec biti oslobođeni plaćanja vrtića!
Full Article 2 minutes read

U Općinu Petrijanec stigao maksimalan mogući iznos potpore zahvaljujući kojoj će roditelji najmlađih jedan mjesec biti oslobođeni plaćanja vrtića!

Središnji državni ured za demografiju i mlade Općini Petrijanec za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti dodijelio je maksimalan iznos potpore, 29.040 eura.

Svrha ove mjere je osiguranje financijske potpore iz državnog proračuna za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u općinama s potpomognutih područja i općinama koje ulažu značajna financijska sredstava u predškolsku djelatnost kako bi se promicali odgoj i obrazovanje, društvena jednakost i potaknulo mlade na ostatak u zajednici.

-Dobivenim financijskim sredstvima rasteretit će se općinski proračun, kao i budžeti obitelji s djecom. Sredstvima financijske potpore financirat će se boravak djece u vrtićima onih roditelja koji imaju slabije imovinsko stanje te će se na taj način održati broj djece u vrtiću na razini ukupnog kapaciteta vrtića. Mjesečno smanjenje cijene vrtića za roditelje koji su u nepovoljnijoj situaciji, obzirom da će se taj dio ekonomske cijene pokrivati sredstvima dobivenim financijskom potporom, olakšat će se uvjeti života za obitelji s djecom na području Općine te potaknuti njihov ostanak u zajednici te povećati kvaliteta života na području Općine Petrijanec – naveo je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Roditelji će tako u svibnju ili lipnju ove godine biti oslobođeni plaćanja dječjeg vrtića, a Općina očekuje da će ovom mjerom potaknuti i ostale roditelje da upišu svoju djecu u vrtić.

www.sjever.hr
30.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.