Now Reading:
Na vidiku kraj pandemije?
Full Article 2 minutes read

Na vidiku kraj pandemije?

Šef HZJZ-a Krunoslav Capak odgovorio je na pitanje kada bi se službeno mogao proglasiti kraj pandemije koronavirusa.

Iz WHO su najavili uskoro proglašenje kraja pandemije uzrokovane virusom Covid-19. Svoje mišljenje o tome dao je i šef Hrvatskog zavoda za javnu zdravstvo Capak koji je poručio kako je izgledno da će do prije ljeta biti biti proglašen kraj pandemije, ali da do onda svakako mjere i oprez još uvijek moraju ostati na snazi.

Vrlo je malo vjerojatno da će se to dogoditi prije petog mjeseca. Sljedeći sastanak Odbora za hitna stanja koji donosi odluku o kraju pandemije će biti u petom mjesecu, uoči skupštine Svjetske zdravstvene organizacije u Ženevi koja je oko 20. svibnja – rekao je Capak o mogućem proglašenju kraja epidemije koronavirusa u Hrvatskoj, donosi Dnevnik.hr i dodao kako je u prvom mjesecu, kada je zasjedao Odbor za hitna stanja, Odbor došao do zaključka da još uvijek ima puno oboljelih i umrlih.

U prvom mjesecu, kada je i zadnji puta zasjedao Odbor, zaprijetio je epidemijski val iz Kine pa još nije bilo vrijeme za proglašenje kraja.

-Ta pandemija je onda vezana uz određene organizacijske, gospodarske i ekonomske probleme koje svakako treba što prije riješiti. Dakako, ne treba s time brzati, nego mjere i oprez još neko vrijeme trebaju ostati na snazi – istaknuo je Capak i dao svoju prognozu kada bi se mogao proglasiti kraj:

-Ja mislim da je izgledno da to bude prije ovoga ljeta – zaključio je Capak.

Foto: arhiva
sjever.hr/dnevnik.hr
28.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.