Now Reading:
Održana redovna Skupština DVD-a Gornja Konjščina; načelnica Krok: U proračunu smo osigurali sredstva za izgradnju garaže
Full Article 2 minutes read

Održana redovna Skupština DVD-a Gornja Konjščina; načelnica Krok: U proračunu smo osigurali sredstva za izgradnju garaže

Prošlu subotu je održana redovna godišnja Skupština DVD-a Gornja Konjščina, što je ujedno bila i prilika za blagoslov novog vatrogasnog vozila koje je DVD kupio prije nekoliko mjeseci. Da je DVD Gornja Konjščina cijenjeno društvo govori podatak kako društvo ima veliki broj mladih članova, a uz članove Skupštini su se odazvali i načelnica Općine Konjščina Anita Krok, glavni zapovjednik Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije Marijan Lovrenčić kao i veliki broj gostiju iz okolnih općina i društava.

DVD Gornja Konjščina jedno je od četiri društva koja djeluju na području općine i okuplja mještane Gornje Konjščine, a osim vatrogastva provode i brojne druge aktivnosti, od humanitarnih turnira do sportskih vatrogasnih igara mladih. Zahvalivši predsjedniku društva Stjepanu Kereši i svim članovima na sudjelovanju u svim intervencijama i na svemu što čine za mještane, načelnica Krok naglasila je kako je vatrogastvo u Konjščini dobar duh i kako je sigurna da će tako i ostati.

-Financijski se trudimo potpomagati rad društva najviše što možemo, a u proračunu smo predvidjeli izgradnju garaže. Veliki problem u tome predstavlja nam sama površina ispred tamošnjeg vatrogasnog doma koju je potrebno sanirati – dodala je načelnica.

-Želim vam puno uspjeha u radu, budite konstruktivni u vatrogasnoj zajednici i surađujte s drugim društvima. Želim vam što manje intervencija i što više novca te uvijek budite spremni pomoći drugima – poručila je načelnica Krok.

Predsjednik DVD-a Gornja Konjščina Stjepan Kereša zahvalio je svima prisutnima i poručio kako im novo vozilo jako puno znači.

-Kao društvo kontinuirano radimo na edukacijama svojih članova, a možemo se pohvaliti i velikim brojem mladih članova što mislimo i dalje njegovati i nastaviti promicati vatrogastvo – kazao je Kereša dodavši kako je DVD Gornja Konjščina pravo malo vatrogasno društvo koje u pravom smislu te riječi okuplja svoje mještane.

Uz zahvale i predstavljanje rada društva, predsjednik je najavio i tradicionalne sportske igre i humanitarne turnire koje će i dalje ovo društvo organizirati.

Osvrnuvši se na kupnju novog vatrogasnog vozila, glavni zapovjednik Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije Marijan Lovrenčić poželio je predsjedniku i članovima DVD-a da ga što manje koriste te pohvalio rad društva.

www.sjever.hr
28.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.