Now Reading:
Oglasila se splitska policija: Sinoć na Poljudu 32 tisuće navijača, evo koliko ih je uhićeno
Full Article 2 minutes read

Oglasila se splitska policija: Sinoć na Poljudu 32 tisuće navijača, evo koliko ih je uhićeno

Sinoć je na Poljudu u Splitu igrana međunarodna kvalifikacijska nogometna utakmica EURO 2024 Hrvatska-Wales. Utakmica je završila rezultatom 1:1, a neki su navijači završili na policiji.

PU splitsko-dalmatinska je priopćila da se, s obzirom na činjenicu da je na području Grada Splita boravio povećan broj osoba, domaćih i gostujućih navijača koji su prije održavanja javnog okupljanja dan provodili družeći se na ulicama i trgovima grada, sa zadovoljstvom može konstatirati kako je sigurnosna situacija bila na izuzetno povoljnoj razini.

-Na samom stadionu bilo je oko 32 tisuće posjetitelja od čega 1900 gostujućih navijača. Napominjemo kako je jedan dio gostujućih navijača boravio u Splitu od četvrtka navečer, te od tada, do ovog trenutka nismo evidentirali značajnije negativne događaje vezano uz njihov boravak. Prije i za vrijeme održavanja javnog okupljanja nisu evidentirana oštećenja imovine, niti narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, priopćila je policija.

Privedeno je ukupno 40 osoba, uglavnom zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i ostalih prekršaja.

-Provedba mjera osiguranja započela je već tijekom četvrtka pojačanom nazočnošću policije u centru grada, opservirali smo najuže središte i bili usmjereni posebno na mjesta gdje se okupljao veći broj navijača, te smo vodili računa da svojom nazočnošću djelujemo preventivno, ističe se u priopćenju.

foto: arhiva
sjever.hr/pu splitsko-dalmatinska
26.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.