Now Reading:
Oglasila se splitska policija: Sinoć na Poljudu 32 tisuće navijača, evo koliko ih je uhićeno
Full Article 2 minutes read

Oglasila se splitska policija: Sinoć na Poljudu 32 tisuće navijača, evo koliko ih je uhićeno

Sinoć je na Poljudu u Splitu igrana međunarodna kvalifikacijska nogometna utakmica EURO 2024 Hrvatska-Wales. Utakmica je završila rezultatom 1:1, a neki su navijači završili na policiji.

PU splitsko-dalmatinska je priopćila da se, s obzirom na činjenicu da je na području Grada Splita boravio povećan broj osoba, domaćih i gostujućih navijača koji su prije održavanja javnog okupljanja dan provodili družeći se na ulicama i trgovima grada, sa zadovoljstvom može konstatirati kako je sigurnosna situacija bila na izuzetno povoljnoj razini.

-Na samom stadionu bilo je oko 32 tisuće posjetitelja od čega 1900 gostujućih navijača. Napominjemo kako je jedan dio gostujućih navijača boravio u Splitu od četvrtka navečer, te od tada, do ovog trenutka nismo evidentirali značajnije negativne događaje vezano uz njihov boravak. Prije i za vrijeme održavanja javnog okupljanja nisu evidentirana oštećenja imovine, niti narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, priopćila je policija.

Privedeno je ukupno 40 osoba, uglavnom zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i ostalih prekršaja.

-Provedba mjera osiguranja započela je već tijekom četvrtka pojačanom nazočnošću policije u centru grada, opservirali smo najuže središte i bili usmjereni posebno na mjesta gdje se okupljao veći broj navijača, te smo vodili računa da svojom nazočnošću djelujemo preventivno, ističe se u priopćenju.

foto: arhiva
sjever.hr/pu splitsko-dalmatinska
26.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.