Now Reading:
DONOSIMO ODLIČNE VIJESTI Redovnim studentima iz Međimurja Županija daje 100 eura potpore
Full Article 2 minutes read

DONOSIMO ODLIČNE VIJESTI Redovnim studentima iz Međimurja Županija daje 100 eura potpore

Dobre vijesti stižu za oko 2.300 međimurskih studenata. Naime, Međimurska županija objavila je javni poziv za dodjelu jednokratne financijske potpore redovnim studentima za akademsku godinu 2022./2023.

Pravo na potpore u iznosu od 100 eura imaju svi studenti s prebivalištem na području Međimurske županije u statusu redovnog studenta u akademskoj godini 2022./2023., bilo da su upisani u javnu visokoškolsku ustanovu ili privatnu visokoškolsku ustanovu s pravom javnosti u Republici Hrvatskoj, Europskoj uniji ili drugom dijelu svijeta.

Tako je u županijskom proračunu za jednokratne potpore studentima predviđeno je 227.700 eura, a Javni poziv je otvoren do 14. travnja ove godine. Postupak prijave moguće je pokrenuti isključivo na službenim mrežnim stranicama Međimurske županije www.medjimurska-zupanija.hr klikom na link te dovršiti prijavu prema uputama.

Prijava i dokumentacija dostavljaju se isključivo elektroničkim putem i to autentifikacijom putem AAI@EduHr ili NIAS sustava (e-Građani) do 14. travnja ove godine.

Međimurska županija među hrvatskim županijama najviše izdvaja za stipendije i potpore po stanovniku, a vodeća je i po udjelu izdvojenih sredstava u proračunu za spomenutu namjenu. Godinama se njeguje izvrstan model stipendiranja učenika koji se obrazuju za deficitarna obrtnička zvanja u suradnji s Obrtničkom komorom Međimurja i jedinicama lokalne samouprave čime se direktno pozitivno utječe na tržište rada i podupire gospodarstvenike.

Uz navedeno, Međimurska županija stipendira djecu hrvatskih branitelja, financira prijevoz učenika i studenata, kao i rad asistenata u nastavi u školama te vrtićima. Najuspješniji studenti i učenici primaju stipendije i putem županijske Zaklade za obrazovanje dr. Vinko Žganec, te Zaklade Mikec. Nova potpora, koja je također naišla na odobravanje, je uvođenje besplatnog prijevoza vlakom za studente i to na području cijele Hrvatske.

www.sjever.hr
15.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.