Now Reading:
Marijabistrički vijećnici usvojili prvu izmjenu proračuna kojom je on povećan za 438.323 eura
Full Article 2 minutes read

Marijabistrički vijećnici usvojili prvu izmjenu proračuna kojom je on povećan za 438.323 eura

Održana je 14. sjednica Općinskog vijeća Marija Bistrice na kojem su vijećnici većinom su glasova prihvatili prvu izmjenu ovogodišnjeg proračuna. Proračun je tako povećan za 438.323 eura te sada iznosi 4.854.072 tisuće eura.

Prema riječima načelnika Josipa Miličkog izmjeni se prvenstveno pristupilo zbog izdašnih sredstava iz Fonda solidarnosti predviđenih za obnovu komunalne infrastrukture stradale u potresu. Naime, dodatno je locirano još pet kilometara nerazvrstanih cesta stradalih u zagrebačkom potresu te kako je objasnio načelnik, s obzirom na kratke rokove primili su se posla te uspjeli isprojektirati skoro pet kilometara nerazvrstanih cesta i dva klizišta za što je dobiveno ukupno oko 4 milijuna kuna.

– Taj iznos moramo staviti u proračun kako bi mogli napraviti javnu nabavu i iskoristiti ta sredstva. S druge strane, završio je iskaz javnog interesa za kupnju okvira grobnih mjesta na bistričkom novom groblju i ukupno je ugovoreno 78 grobnih mjesta što iznosi oko 1,5 milijuna kuna. Taj je iznos također uvršten u proračun kako bi se što prije raspisala javna nabava za izvođača radova i tijekom ove godine izgradili ti okviri te predali korisnicima na korištenje – pojasnio je načelnik Milički dodavši kako je ovoliki porast proračuna velik iskorak za njihovu općinu.

www.sjever.hr
15.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.