Now Reading:
Zaobilazio spuštene polubranike na pružnom prijelazu u Čakovcu, a onda je na njega naletio vlak!
Full Article 2 minutes read

Zaobilazio spuštene polubranike na pružnom prijelazu u Čakovcu, a onda je na njega naletio vlak!

Jutros, 14. ožujka u 5 sati i 43 minute u Čakovcu, na prijelazu ceste preko željezničke pruge u Zagrebačkoj ulici, dogodila se prometna nesreća.

Upravljajući Peugeot Partnerom, čakovečkih registarskih oznaka, 33-godišnji vozač dolaskom do prijelaza ceste preko željezničke pruge, nije zaustavio vozilo, iako je uređaj za zatvaranje prometa bio spušten, uz istovremeno uključenje svjetlosnih i zvučnih signala koji upozoravaju sudionike da se približava vlak.

Kako bi izbjegao spuštene polubranike, vozilom je prešao na suprotnu prometnu traku te je u tom trenutku u stražnji bočni dio kombija udario putnički vlak. Uslijed siline udara Peugeot Partner odbačen je izvan kolnika, gdje je prednjim dijelom udario u dvorišnu ogradu, vlasništvo 71-godišnjakinje. Putničkim vlakom, koji prometuje na relaciji Zagreb – Čakovec, upravljao je 60-godišnji strojovođa.

Alkotestiranjem nije utvrđena prisutnost alkohola u organizmu kod sudionika nesreće.

Vozilom hitne medicinske pomoći 33-godišnji vozač kombija prevezen je u čakovečku bolnicu, dok će kvalifikacija ozljeda biti poznata nakon zaprimanja liječničke dokumentacije.

Zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 33-godišnji vozač Peugeot Partnera prekršajno će se sankcionirati.

Dionica željezničke pruge između Varaždina i Čakovca zbog obavljanja očevida bila je zatvorena za promet vlakova od 5:45 sati do 7:35 sati.

Foto: PU međimurska

www.sjever.hr
14.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.