Now Reading:
Koprivničko-križevačka županija: Uključite se u akciju i spasite vodozemce!
Full Article 1 minutes read

Koprivničko-križevačka županija: Uključite se u akciju i spasite vodozemce!

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije će 15. ožujka započeti Akciju „Spašavanje vodozemaca na prometnici Koprivnica – Đelekovec u 2023. godine“.

Akcija će početi u 13 sati postavljanjem zaštitne ograde uz prometnicu Koprivnica – Đelekovec, a Javna ustanova će akciju provesti u suradnji s Gimnazijom „Fran Galović“ Koprivnica. Daljnje aktivnosti uključivat će svakodnevni prijenos u kante sakupljenih žaba s jedne strane prometnice na drugu (u baru), prebrojavanje i identifikaciju sakupljenih jedinki te unošenje podataka o sakupljenim jedinkama u obrazac.

U akciju „Spašavanje vodozemaca (žaba) na prometnici Koprivnica-Đelekovec u 2023. godini “ možete se uključiti u razdoblju od 15. ožujka 2023. godine do najkasnije 30. travnja 2023. godine.

Svi zainteresirani za uključivanje u akciju obavezno moraju:

-prije odlaska na teren kontaktirati Javnu ustanovu telefonom na 048/621-790 ili 098/374-250 ili na e-mail adresu: info@zastita-prirode-kckzz.hr,
-prilikom prebrojavanja i prijenosa vodozemaca (žaba) obavezno nositi reflektirajući prsluk,
-ukoliko se provode akciju u večernjim satima sa sobom ponijeti i baterijsku lampu za osvjetljavanje područja i uočenih jedinki,
-nakon akcije prebrojavanja vodozemaca (žaba) ispuniti obrazac te ispunjeni obrazac dostaviti u Javnu ustanovu, na adresu Florijanski trg 4/II ili putem elektroničke pošte na: info@zastita-prirode-kckzz.hr.

sjever.hr/kckzz.hr
11.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.