Now Reading:
Koprivničko-križevačka županija: Uključite se u akciju i spasite vodozemce!
Full Article 1 minutes read

Koprivničko-križevačka županija: Uključite se u akciju i spasite vodozemce!

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije će 15. ožujka započeti Akciju „Spašavanje vodozemaca na prometnici Koprivnica – Đelekovec u 2023. godine“.

Akcija će početi u 13 sati postavljanjem zaštitne ograde uz prometnicu Koprivnica – Đelekovec, a Javna ustanova će akciju provesti u suradnji s Gimnazijom „Fran Galović“ Koprivnica. Daljnje aktivnosti uključivat će svakodnevni prijenos u kante sakupljenih žaba s jedne strane prometnice na drugu (u baru), prebrojavanje i identifikaciju sakupljenih jedinki te unošenje podataka o sakupljenim jedinkama u obrazac.

U akciju „Spašavanje vodozemaca (žaba) na prometnici Koprivnica-Đelekovec u 2023. godini “ možete se uključiti u razdoblju od 15. ožujka 2023. godine do najkasnije 30. travnja 2023. godine.

Svi zainteresirani za uključivanje u akciju obavezno moraju:

-prije odlaska na teren kontaktirati Javnu ustanovu telefonom na 048/621-790 ili 098/374-250 ili na e-mail adresu: info@zastita-prirode-kckzz.hr,
-prilikom prebrojavanja i prijenosa vodozemaca (žaba) obavezno nositi reflektirajući prsluk,
-ukoliko se provode akciju u večernjim satima sa sobom ponijeti i baterijsku lampu za osvjetljavanje područja i uočenih jedinki,
-nakon akcije prebrojavanja vodozemaca (žaba) ispuniti obrazac te ispunjeni obrazac dostaviti u Javnu ustanovu, na adresu Florijanski trg 4/II ili putem elektroničke pošte na: info@zastita-prirode-kckzz.hr.

sjever.hr/kckzz.hr
11.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.