Now Reading:
VIKEND PROGNOZA Nakon mini proljeća, snažna promjena vremena uz osjetan pad temperature
Full Article 2 minutes read

VIKEND PROGNOZA Nakon mini proljeća, snažna promjena vremena uz osjetan pad temperature

Vrijeme nas ne prestaje iznenađivati! Uživali smo u iznadprosječnim temperaturama za ovo doba godine, danas će biti tek stupanj ili dva niža, a onda u subotu osjetno svježije, u nedjelju je moguć i mraz.

Da vas malo i utješimo – novi tjedan donosi ipak ljepše vremenske prilike, ali o tom potom.

Danas će biti promjenljivo uz povremenu kišu, češću duž obale, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom, osobito u Dalmaciji i na istoku zemlje, najavljuju iz DHMZ-a.
Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni, sredinom dana s jakim udarima, a na Jadranu još ujutro jugo. Popodne duž Jadrana vjetar u slabljenju i okretanju na sjeverozapadni.

Najniža jutarnja temperatura zraka na kopnu između 6 i 11, na Jadranu od 10 do 14, a najviša dnevna uglavnom između 13 i 18 °C.

Biometeorološka prognoza za petak

Biometeorološke prilike i dalje će biti razmjerno nepovoljne u većini krajeva. Zbog iznad prosječnih temperatura zraka i južine kod meteoropata je moguća smanjena koncentracija, pojačana razdražljivost i slabija radna učinkovitost, a kod kroničnih bolesnika pojačane zdravstvene tegobe.

Vrijeme za vikend

U subotu će biti promjenljivo, mjestimice uz kišu vjerojatniju u unutrašnjosti, a popodne postupno razvedravanje uz pad temperature zraka i najviša dnevna kretat će se oko 12 stupnjeva.

Od nedjelje sunčano, ujutro na kopnu moguć mraz, a prosječna temperatura danju će biti oko 10 °C.

sjever.hr/meteo.hr
10.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.