Now Reading:
HNS u Varaždinu spreman za izbore i povratak u Gradsko vijeće
Full Article 3 minutes read

HNS u Varaždinu spreman za izbore i povratak u Gradsko vijeće

Varaždinski HNS spreman je za izbore ali i za povratak u Gradsko vijeće. Potvrdio je to u četvrtak predsjednik varaždinskog HNS-a Igor Klopotan koji je pozdravio odluku Vlade Republike Hrvatske o raspisivanju prijevremenih izbora za Gradsko vijeće Grada Varaždina

Naime, upravo je Vlada prije nekoliko sati odredila termin izbora u Varaždinu 16. idućeg mjeseca, prva nedjelja nakon Uskrsa. Klopotan je još jednom ponovio da su dosadašnje političke stranke u Vijeću pokazale jedino svađe, prepirke i sitno politikantstvo.

„Nijedna od političkih stranaka koje su dosad sudjelovale u radu Gradskog vijeća ne nudi ništa konkretno zbog čega gradski HNS poručuje građanima Varaždina da odlučno kažu ne takvim pojedincima koji su nas u ovu situaciju i doveli, izađu na izbore i daju svoj glas odgovornim ljudima i drugačijim politikama”, rekao je Klopotan.

Kako je istaknuo, rješavanje komunalnih problema građana, smanjenje komunalne naknade, rješavanje problema bala i povećanje plaća odgojiteljima te radnicima u gradskim poduzećima ono je za što će se HNS Grada Varaždina zalagati.

„Mi ćemo napraviti listu odgovornih ljudi i ponuditi rješenja za goruće gradske probleme. Radi se o balama i mi smo spremni podržati svako zakonito rješenje koje neće izazvati novo poskupljenje na teret građana i svako rješenje koje je provedivo u ovoj ili početkom sljedeće godine”, poručio je Klopotan dodajući da ankete pokazuju trend povratka povjerenja birača u HNS te prema tim brojkama očekuje da će HNS imati svoje vijećnike u idućem sazivu varaždinskog Gradskog vijeća.

www.sjever.hr 09.03. 2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.