Now Reading:
HNS u Varaždinu spreman za izbore i povratak u Gradsko vijeće
Full Article 3 minutes read

HNS u Varaždinu spreman za izbore i povratak u Gradsko vijeće

Varaždinski HNS spreman je za izbore ali i za povratak u Gradsko vijeće. Potvrdio je to u četvrtak predsjednik varaždinskog HNS-a Igor Klopotan koji je pozdravio odluku Vlade Republike Hrvatske o raspisivanju prijevremenih izbora za Gradsko vijeće Grada Varaždina

Naime, upravo je Vlada prije nekoliko sati odredila termin izbora u Varaždinu 16. idućeg mjeseca, prva nedjelja nakon Uskrsa. Klopotan je još jednom ponovio da su dosadašnje političke stranke u Vijeću pokazale jedino svađe, prepirke i sitno politikantstvo.

„Nijedna od političkih stranaka koje su dosad sudjelovale u radu Gradskog vijeća ne nudi ništa konkretno zbog čega gradski HNS poručuje građanima Varaždina da odlučno kažu ne takvim pojedincima koji su nas u ovu situaciju i doveli, izađu na izbore i daju svoj glas odgovornim ljudima i drugačijim politikama”, rekao je Klopotan.

Kako je istaknuo, rješavanje komunalnih problema građana, smanjenje komunalne naknade, rješavanje problema bala i povećanje plaća odgojiteljima te radnicima u gradskim poduzećima ono je za što će se HNS Grada Varaždina zalagati.

„Mi ćemo napraviti listu odgovornih ljudi i ponuditi rješenja za goruće gradske probleme. Radi se o balama i mi smo spremni podržati svako zakonito rješenje koje neće izazvati novo poskupljenje na teret građana i svako rješenje koje je provedivo u ovoj ili početkom sljedeće godine”, poručio je Klopotan dodajući da ankete pokazuju trend povratka povjerenja birača u HNS te prema tim brojkama očekuje da će HNS imati svoje vijećnike u idućem sazivu varaždinskog Gradskog vijeća.

www.sjever.hr 09.03. 2023.

Input your search keywords and press Enter.