Now Reading:
U općini Dubravica u tijeku vrijedni infrastrukturni projekti – uz izgradnju nogostupa, na Kumrovečkoj cesti započela sanacija nestabilnog pokosa
Full Article 2 minutes read

U općini Dubravica u tijeku vrijedni infrastrukturni projekti – uz izgradnju nogostupa, na Kumrovečkoj cesti započela sanacija nestabilnog pokosa

U Općini Dubravica u tijeku su brojni infrastrukturni radovi, a oni najnoviji započeli su nedavno te se odnose na sanaciju nestabilnog pokosa u Kumrovečkoj ulici u dužini od 70-ak metara.

Naime, kako nam je objasnio načelnik Dubravice, Marin Štritof u tijeku su pripremni radovi izgradnje potpornog zida kojim će se ustabiliti brdo iznad ceste uz koju se, u nekom kraćem vremenu planira izgradnja nogostupa.

Naime, na Kumrovečkoj cesti u tijeku je i realizacija investicije vrijedne oko 490.000 kuna, a koja obuhvaća izgradnju nogostupa i sustava oborinske odvodnje. Prema riječima načelnika Štritofa riječ je o županijskoj cesti koja je vrlo prometna te će se na taj način osigurati veća sigurnost pješaka u prometu, posebice onih najmlađih, a sredstva su osigurana u općinskom proračunu.

– Što se tiče sanacije nestabilnog pokosa, radi se odvojenom projektu za kojeg su sredstva osigurana iz Fonda solidarnosti Europske unije na temelju oštećenja prouzročenih potresom. Ukupan iznos projekta, koji obuhvaća radove, ali i projektnu dokumentaciju i nadzor iznosi otprilike 1,2 milijuna eura – rekao je načelnik Štritof te napomenuo kako će radovi na izgradnji nogostupa na Kumrovečkoj cesti, koji su djelomično izvršeni već krajem prošle godine, završiti do svibnja.

www.sjever.hr
10.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.