Now Reading:
Gradonačelnik Bosilj o prijevremenim izborima za Gradsko vijeće! “Nadam da ćemo već do 1. svibnja formirati Gradsko vijeće i donijeti proračun”
Full Article 3 minutes read

Gradonačelnik Bosilj o prijevremenim izborima za Gradsko vijeće! “Nadam da ćemo već do 1. svibnja formirati Gradsko vijeće i donijeti proračun”

Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj održao je konferenciju za novinare na temu nadolazećih izbora za Gradsko vijeće Grada Varaždina koji će se sukladno odluci Vlade Republike Hrvatske održati u nedjelju, 16. travnja 2023. godine.

Bosilj je utvrdio kako je Vlada Republike Hrvatske konačno donijela odluku o raspisivanju izbora, iako su oni dosta kasnije nego prijašnjih godina. Izborni rokovi počinju teći od 17. ožujka i do 30. ožujka moraju se predati kandidacijske liste.

-Političke stranke ne moraju skupiti potpise da bi predale kandidacijske liste, dok nezavisne liste moraju skupiti 600 potpisa. Liste se objavljuju 1. travnja i tada kreće predizborna kampanja koja traje do 14. travnja, a izbori su 16. travnja – rekao je Bosilj te dodao kako se nada da će se odmah nakon izbora konstituirati kvalitetno i konstruktivno Gradsko vijeće koje će usvojiti proračun.

Bosilj kao gradonačelnik Grada Varaždina je jedini predlagač proračuna te ima rok od 90 dana da Gradsko vijeće usvoji proračun.

-U slučaju da se proračun ne usvoji, negdje u kolovozu raspustilo bi se i to Gradsko vijeće. Kad gledamo sve ove rokove, sljedeći izbori, u tom slučaju, mogli bi biti negdje u studenom i ova godina će biti nepovratno izgubljena, tako da se nadam da ćemo već do 1. svibnja formirati Gradsko vijeće i donijeti proračun – izjavio je Bosilj i najavio plaćanje svih zaostataka koji su došli posljedicom ne donošenja proračuna.

Napomenuo je gradonačelnik kako se Gradsko vijeće mora što prije konstituirati i iz razloga što projekti za koje je Grad dobio europske novce, stoje.

Puno projekata stoji i zato sam uvjeren da će naši građani izabrati kvalitetno Gradsko vijeće koje će moći i htjeti raditi zajedno sa mnom i zamjenikom – zaključio je Bosilj.

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković osvrnuo se na stalne opstrukcije koje doživljavaju od prvog dana dolaska na vlast.

-Njihov jedini cilj nije raditi kao oporba i predlagati rješenja, kao što smo mi to radili dok smo radili u oporbi, nego je konstantna destrukcija. Jedino što rade je da pišu kaznene prijave, pišu inspekcijama i sve u cilju da nas što više zaustavljaju u čišćenju svega onoga što smo zatekli i koje su nam oni ostavili kao svoje nasljedstvo – izjavio je Marković.

Marković je napomenuo da na taj način ne rade protiv gradonačelnika, nego protiv građana Grada Varaždina.

-To što oni rade je protivno interesima građana Grada Varaždina. Mi to nećemo dozvoliti i građani će pokazati na ovim izborima da im je dosta te negativnosti koja se stalno pojavljuje u medijskom prostoru. Vrijeme je da se zatvori ta stranica knjige te da se otvori nova stranica u kojoj ćemo mirno, s ljudima koji žele raditi, raditi za dobrobit ovog grada – zaključio je Marković.

md/sjever.hr
10.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.