Now Reading:
Gradonačelnik Bosilj o prijevremenim izborima za Gradsko vijeće! “Nadam da ćemo već do 1. svibnja formirati Gradsko vijeće i donijeti proračun”
Full Article 3 minutes read

Gradonačelnik Bosilj o prijevremenim izborima za Gradsko vijeće! “Nadam da ćemo već do 1. svibnja formirati Gradsko vijeće i donijeti proračun”

Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj održao je konferenciju za novinare na temu nadolazećih izbora za Gradsko vijeće Grada Varaždina koji će se sukladno odluci Vlade Republike Hrvatske održati u nedjelju, 16. travnja 2023. godine.

Bosilj je utvrdio kako je Vlada Republike Hrvatske konačno donijela odluku o raspisivanju izbora, iako su oni dosta kasnije nego prijašnjih godina. Izborni rokovi počinju teći od 17. ožujka i do 30. ožujka moraju se predati kandidacijske liste.

-Političke stranke ne moraju skupiti potpise da bi predale kandidacijske liste, dok nezavisne liste moraju skupiti 600 potpisa. Liste se objavljuju 1. travnja i tada kreće predizborna kampanja koja traje do 14. travnja, a izbori su 16. travnja – rekao je Bosilj te dodao kako se nada da će se odmah nakon izbora konstituirati kvalitetno i konstruktivno Gradsko vijeće koje će usvojiti proračun.

Bosilj kao gradonačelnik Grada Varaždina je jedini predlagač proračuna te ima rok od 90 dana da Gradsko vijeće usvoji proračun.

-U slučaju da se proračun ne usvoji, negdje u kolovozu raspustilo bi se i to Gradsko vijeće. Kad gledamo sve ove rokove, sljedeći izbori, u tom slučaju, mogli bi biti negdje u studenom i ova godina će biti nepovratno izgubljena, tako da se nadam da ćemo već do 1. svibnja formirati Gradsko vijeće i donijeti proračun – izjavio je Bosilj i najavio plaćanje svih zaostataka koji su došli posljedicom ne donošenja proračuna.

Napomenuo je gradonačelnik kako se Gradsko vijeće mora što prije konstituirati i iz razloga što projekti za koje je Grad dobio europske novce, stoje.

Puno projekata stoji i zato sam uvjeren da će naši građani izabrati kvalitetno Gradsko vijeće koje će moći i htjeti raditi zajedno sa mnom i zamjenikom – zaključio je Bosilj.

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković osvrnuo se na stalne opstrukcije koje doživljavaju od prvog dana dolaska na vlast.

-Njihov jedini cilj nije raditi kao oporba i predlagati rješenja, kao što smo mi to radili dok smo radili u oporbi, nego je konstantna destrukcija. Jedino što rade je da pišu kaznene prijave, pišu inspekcijama i sve u cilju da nas što više zaustavljaju u čišćenju svega onoga što smo zatekli i koje su nam oni ostavili kao svoje nasljedstvo – izjavio je Marković.

Marković je napomenuo da na taj način ne rade protiv gradonačelnika, nego protiv građana Grada Varaždina.

-To što oni rade je protivno interesima građana Grada Varaždina. Mi to nećemo dozvoliti i građani će pokazati na ovim izborima da im je dosta te negativnosti koja se stalno pojavljuje u medijskom prostoru. Vrijeme je da se zatvori ta stranica knjige te da se otvori nova stranica u kojoj ćemo mirno, s ljudima koji žele raditi, raditi za dobrobit ovog grada – zaključio je Marković.

md/sjever.hr
10.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.