Now Reading:
Muškarci često precjenjuju veličinu svog “alata” – evo na koji način možete doći do točnih rezultata
Full Article 2 minutes read

Muškarci često precjenjuju veličinu svog “alata” – evo na koji način možete doći do točnih rezultata

Iako bi većina već trebala znati da veličina nije bitna kada je riječ o seksu, pokazalo se da zapravo postoji prosječna veličina. Prema pisanju 24sata nedavno je provedena studija kako bi se otkrilo što se smatra prosječnim kada je veličina penisa u pitanju. Stručnjaci su proučili 17 prethodnih radova koji su u obzir uzeli 15.521 muškarca i zaključili da je prosječan penis dug 9,1 centimetara.

Prema studiji iz 2014. objavljenoj u British Journal of International Urology prosječni penis u erekciji dugačak je 13,1 centimetara. To znači, prema urologu s King’s Collegea u Londonu, Gordonu Muiru, da je prosječni obujam u erekciji “nešto manji od prosječnog krastavca”.

Stručnjaci kažu da postoje određene metode koje biste trebali koristiti za mjerenje penisa ako želite dobiti točne rezultate.

Da biste izmjerili duljinu, mjernu vrpcu stavite na podnožje penisa. Postavite je što bliže zdjeličnoj kosti. Zatim proširite traku do vrha bez da je savijete na kraju.

Kada je riječ o ispitivanju obujma, morate u potpunosti saviti mjernu traku oko najdebljeg dijela tijela. Obično se ispostavi da je to otprilike na polovici penisa, piše Daily Star, a prenosi 24sata.

Foto: pixabay

www.sjever.hr / www.24sata.hr
10.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.