Now Reading:
Habijan o zakupu Aquacityja kao još jedne u nizu propuštenih prilika: „Je li ova gradska vlast išta naučila iz prošlosti?“
Full Article 2 minutes read

Habijan o zakupu Aquacityja kao još jedne u nizu propuštenih prilika: „Je li ova gradska vlast išta naučila iz prošlosti?“

Predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Grada Varaždina i saborski zastupnik Damir Habijan osvrnuo se na natječaj za davanje u zakup poslovnog prostora i teniskih terena u sklopu „Sportsko-rekreacijskog centra Aquacity“ koji je Javna ustanova Gradski bazeni Varaždin objavila 7. ožujka te ističe kako je projekt Aquacityja još jedna u nizu propuštenih prilika Grada Varaždina.

Naime, Gradski bazeni Varaždin objavili su da je u tijeku natječaj za davanje u zakup poslovnog prostora Restorana Aquacity i teniskih terena u sklopu „Sportsko-rekreacijskog centra Aquacity“ provođenjem javnog usmenog nadmetanja. Natječaj traje do 28. ožujka, a prostor će se dati u zakup na rok do 15. ožujka 2026. godine.

-Prije nekoliko dana naveo sam kako je na natječaj Ministarstva turizma, u okviru NPOO, Grad Varaždin prijavio projekt izgradnje teniske dvorane, no sumnjam da teniska dvorana uopće odgovara uvjetima natječaja. S obzirom na to da se radi o unapređenju turističke infrastrukture i o poboljšanju turističke ponude, nisam siguran u to da će se projekt dvorane u vrijednosti oko 3 milijuna eura uspjeti uklopiti u taj natječaj koji je zatvoren početkom mjeseca, a vrijednosti je veće od 120 milijuna eura. Postavljam pitanje zašto Grad Varaždin nije na natječaj Ministarstva turizma prijavio projekt Aquacity koji definitivno ispunjava sve uvjete i sadržajno potpada pod razvoj turističke infrastrukture i destinacije? – kazao je Habijan.

Podsjetio je kako je svima poznato na koji način je završila priča s Gastrocomom, a sada se očekuje da netko uloži značajna sredstva za trogodišnji zakup: „Je li ova gradska vlast išta naučila iz prošlosti?? Koji će to investitor uzeti cijeli prostor u zakup na 3 godine? Tko će uložiti vlastita značajna sredstva na tako kratki rok? Zašto se gradska vlast nije javila na natječaj ministarstva i zašto nisu iskoristili mogućnost za povlačenje sredstava niti za ovaj projekt?“ – pita predsjednik varaždinskog HDZ-a.

www.sjever.hr
10.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.