Now Reading:
Međunarodni dan žena čestitao i župan Posavec: Nastavimo njegovati zajednicu na temeljima ravnopravnosti i tolerancije
Full Article 2 minutes read

Međunarodni dan žena čestitao i župan Posavec: Nastavimo njegovati zajednicu na temeljima ravnopravnosti i tolerancije

Međunarodni dan žena obilježava se 8. ožujka svake godine kako bi se naglasila ekonomska, politička i društvena dostignuća pripadnica ženskog spola, a tim povodom čestitku je uputio i župan Međimurske županije Matija Posavec:

„Drage Međimurke, drage žene, povodom Međunarodnog dana žena, podsjetnika na borbu koju su vaše prethodnice u povijesti morale proći, osvijestimo položaj žene u suvremenom društvu. Uz sjećanje na sve hrabre žene koje su utrle put ravnopravnosti i tolerancije želim da zajedno nastavimo njegovati zajednicu na tim temeljima. Vjerujem da zajedničkim djelovanjem cilj o sigurnom, humanom i potpuno ravnopravnom društvu možemo dosegnuti.

Stoga neka nas obilježavanje ovog dana podsjeća da je potreban nastavak rada na postizanju istinskog priznanja žena. Jer, ravnopravnost u profesionalnim okruženjima ne znači da su žene prestale biti majke, supruge, bake, zato vam na svakom koraku želimo s poštovanjem pružiti podršku.

Svijet žena zaslužuje osobito poštovanje jer je u njegovoj simbolici sazdana snaga čovječanstva. Žena je simbol novog života, bezuvjetne ljubavi, predanosti i izdržljivosti.

Zato svim ženama, a osobito našim Međimurkama, upućujem najiskrenije čestitke u ime Međimurske županije, svih mojih suradnika, kao i u svoje ime, te vam od srca želim sretan Dan žena!”

www.sjever.hr / medjimurska-zupanija.hr
08.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.