Now Reading:
Međunarodni dan žena čestitao i župan Posavec: Nastavimo njegovati zajednicu na temeljima ravnopravnosti i tolerancije
Full Article 2 minutes read

Međunarodni dan žena čestitao i župan Posavec: Nastavimo njegovati zajednicu na temeljima ravnopravnosti i tolerancije

Međunarodni dan žena obilježava se 8. ožujka svake godine kako bi se naglasila ekonomska, politička i društvena dostignuća pripadnica ženskog spola, a tim povodom čestitku je uputio i župan Međimurske županije Matija Posavec:

„Drage Međimurke, drage žene, povodom Međunarodnog dana žena, podsjetnika na borbu koju su vaše prethodnice u povijesti morale proći, osvijestimo položaj žene u suvremenom društvu. Uz sjećanje na sve hrabre žene koje su utrle put ravnopravnosti i tolerancije želim da zajedno nastavimo njegovati zajednicu na tim temeljima. Vjerujem da zajedničkim djelovanjem cilj o sigurnom, humanom i potpuno ravnopravnom društvu možemo dosegnuti.

Stoga neka nas obilježavanje ovog dana podsjeća da je potreban nastavak rada na postizanju istinskog priznanja žena. Jer, ravnopravnost u profesionalnim okruženjima ne znači da su žene prestale biti majke, supruge, bake, zato vam na svakom koraku želimo s poštovanjem pružiti podršku.

Svijet žena zaslužuje osobito poštovanje jer je u njegovoj simbolici sazdana snaga čovječanstva. Žena je simbol novog života, bezuvjetne ljubavi, predanosti i izdržljivosti.

Zato svim ženama, a osobito našim Međimurkama, upućujem najiskrenije čestitke u ime Međimurske županije, svih mojih suradnika, kao i u svoje ime, te vam od srca želim sretan Dan žena!”

www.sjever.hr / medjimurska-zupanija.hr
08.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.