Now Reading:
Svakog dana pune ruke posla, na Dan žena pune ruke cvijeća: Župan Kolar obišao zdravstvene ustanove i čestitao ženama njihov dan!
Full Article 3 minutes read

Svakog dana pune ruke posla, na Dan žena pune ruke cvijeća: Župan Kolar obišao zdravstvene ustanove i čestitao ženama njihov dan!

Današnji za sve žene poseban dan, na poseban je način odlučio obilježiti krapinsko-zagorski župan Željko Kolar.

Uoči okruglog stola na temu nasilja u romantičnim vezama na kojem je sudjelovao i s kojeg je poslao snažne poruke, župan je povodom Međunarodnog dana žena obišao zdravstvene ustanove Krapinsko-zagorske županije te je ravnateljicama i ravnateljima uručio cvijeće za sve djelatnice Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana, Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice, Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice, Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije, Zavoda za hitnu medicinu KZŽ, Ljekarne KZŽ te Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije.

-Svim ženama čestitam Međunarodni dan žena. Danas koristimo ovu priliku da skrenemo pozornost na neke stvari koje još uvijek nisu dobre u našem društvu. Prije svega, ženama bi svaki dan trebalo reći hvala, barem dva puta dnevno. Jednom vezano za profesionalni posao, a drugi puta vezano za obitelj. Budimo objektivni, u samoj obitelji puno više obaveza na sebe preuzima žena nego muškarac, a to se još uvijek nedovoljno cijeni i poštuje. Očekuje se da žena vodi brigu o obitelji i djeci, a da isto tako bude uspješna na poslu i da ako mora birati između obitelji i posla, da bira obitelj. Treba stvoriti uvjete u društvu takve da žena ne mora birati. Da se može posvetiti i svojoj profesionalnoj karijeri, a da isto tako može zapravo i uživati u provođenju vremena sa svojom obitelji – naglasio je župan Kolar.

Dodao je da su žene još uvijek u pojedinim poslovima na neki način neravnopravne s muškarcima, pogotovo u nekim zanimanjima u privatnom sektoru gdje su i dalje manje plaćene.

-To u državnim institucijama nije primjer, pa tako ni u Krapinsko-zagorskoj županiji, a činjenica je da smo sve bolji na toj ljestvici što se tiče EU, da smo prije par godina bili 25., a sada smo na 17. mjestu. To je dobar pokazatelj da idemo pravim smjerom, ali da se ne smijemo s takvim rezultatom zadovoljiti. Udio žena u rukovodećim položajima još uvijek je nedostatan i nedovoljan – kazao je župan Kolar te naveo kako je u Krapinsko-zagorskoj županiji sedam pročelnica i samo jedan pročelnik te da su na vodećim mjestima u četiri županijske ustanove upravo četiri žene.

-Mi smo danas obilježili Dan žena na simboličan način, obišli smo sve zdravstvene ustanove na području KZŽ i zahvalili zdravstvenim djelatnicama koje već treću godinu rade u nenormalnim uvjetima zbog pandemije. Preko njih smo zahvalili svim ženama koje rade na strojevima, u kancelarijama, trgovinama. Mlade generacije moramo educirati, kako preko stručnih savjetovanja, tako i onime što svaki dan činimo u svojim radnom i obiteljskom okruženju. Šaljemo poruku da o ravnopravnosti moramo čitavo vrijeme govoriti, i ono što je još bitnije, moramo ju živjeti – poručio je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

sjever.hr/kzz.hr
08.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.