Now Reading:
POLICIJSKA POTJERA Pijan i bez vozačke dozvole sjeo za volan pa nije htio stati policiji
Full Article 50 second read

POLICIJSKA POTJERA Pijan i bez vozačke dozvole sjeo za volan pa nije htio stati policiji

U ponedjeljak oko 19,30 sati, prilikom nadzora prometa u Veleškovcu policijski službenici PU krapinsko – zagorske zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 36-godišnji hrvatski državljanin.

U pokušaju zaustavljanja prvotno se vozač nije zaustavio na znak svjetlećom tablicom „stop policija“ policijskih službenika, već samo nastavio vožnju u smjeru Veleškovca, Grančarskom ulicom kroz Zlatar Bistricu. Policijski službenici, službenim vozilom s uporabom svjetlosnih i zvučnih signala na policijskom vozilu krenuli su njim te su ga u Veleškovcu uspjeli zaustaviti.

Provedenim nadzorom utvrđeno je da je 36-godišnjak upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1,47 promila i za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta.

Protiv vozača je podnijet optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, s predloženom novčanom kaznom u iznosu od 2.380 eura, kaznom zatvora od 30 dana i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci.

www.sjever.hr
07.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.