Now Reading:
POLICIJSKA POTJERA Pijan i bez vozačke dozvole sjeo za volan pa nije htio stati policiji
Full Article 50 second read

POLICIJSKA POTJERA Pijan i bez vozačke dozvole sjeo za volan pa nije htio stati policiji

U ponedjeljak oko 19,30 sati, prilikom nadzora prometa u Veleškovcu policijski službenici PU krapinsko – zagorske zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 36-godišnji hrvatski državljanin.

U pokušaju zaustavljanja prvotno se vozač nije zaustavio na znak svjetlećom tablicom „stop policija“ policijskih službenika, već samo nastavio vožnju u smjeru Veleškovca, Grančarskom ulicom kroz Zlatar Bistricu. Policijski službenici, službenim vozilom s uporabom svjetlosnih i zvučnih signala na policijskom vozilu krenuli su njim te su ga u Veleškovcu uspjeli zaustaviti.

Provedenim nadzorom utvrđeno je da je 36-godišnjak upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1,47 promila i za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta.

Protiv vozača je podnijet optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, s predloženom novčanom kaznom u iznosu od 2.380 eura, kaznom zatvora od 30 dana i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci.

www.sjever.hr
07.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.