Now Reading:
Nakon velike pobjede, Varaždinci optimistično dočekuju Šibenik: Vrijeme je da sebe i navijače nagradimo s jednom dobrom utakmicom dom
Full Article 3 minutes read

Nakon velike pobjede, Varaždinci optimistično dočekuju Šibenik: Vrijeme je da sebe i navijače nagradimo s jednom dobrom utakmicom dom

Nakon prekida negativnog niza pobjedom protiv momčadi Osijeka, igrači varaždinskog prvoligaša puni samopouzdanja na domaćem travnjaku dočekuju HNK Šibenik, a utakmicu 24. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige najavili su trener Mario Kovačević i vratar Oliver Zelenika.

Prva pobjeda na Gradskom vrtu Osijeka itekako je popravila raspoloženje među igračima Nogometnog kluba Varaždin što je potvrdio i trener Kovačević.

– I dok smo nizali poraze, uvijek sam govorio da je igra tu i da će doći pozitivan rezultat, a naravno da smo sretni kada se to i desilo. Ne pobjeđuje se svaki dan u Osijeku. Znamo da oni više od godinu dana nisu doma izgubili utakmicu i time je ova pobjeda još vrijednija – osvrnuo se Kovačević dodavši da je ovaj rezultat bio bitan, a sada su u potpunosti okrenuti sljedećem protivniku – Šibeniku koji je trenutno s 20 bodova na predzadnjem mjestu prvenstvene ljestvice.

Situacija s igračkim kadrom je sve bolja, kartona nema, a uoči subotnje utakmice vraća se Agon Elezi, dok na Luku Škaričića i Nou Vugrineca zbog ozljeda Kovačević još uvijek ne može računati. Za subotu je zbog bolesti upitan i Matija Kolarić, no ostali igrači su u konkurenciji.

Iako NK Varaždinu na noge dolazi klub s donjeg dijela ljestvice, Šibenik se plasirao u polufinale SuperSport Hrvatskog nogometnog kluba što pokazuje da nije riječ o bezopasnom protivniku. Dapače, Šibenik je pobjedom protiv BSK, Gorice i Slaven Belupa pokazao kvalitetu i širinu igračkog kadra.

– Imaju dobre pojedince i to više nije ekipa koja razmišlja samo kako da se obrani. To je ekipa koja ima igrače i želi kroz posjed doći do pozitivnog rezultata, ali mi igramo doma i mislim da je vrijeme da sami sebe i svoje navijače nagradimo s jednom dobrom utakmicom na domaćem travnjaku – kazao je Kovačević.

Napominje kako Varaždin mora nametnuti svoju igru i na taj način doći do bodova što je njihov cilj protiv Šibenika.

– Ova utakmica je jako bitna za nas, možda i najbitnija dosad, tako ćemo se i pripremiti. Bez obzira na njihovu kvalitetu, od prve minute moramo juriti na gol protivnika, pokušati što prije postići pogodak i pobijediti tu utakmicu – recept je trenera varaždinskog prvoligaša.

Zelenika je istaknuo kako upravo u ovakvim utakmicama trebaju pokazati da je Varaždin taj koji treba igrati u Europi.

– Dolazak iskusnih igrača govori puno o smjeru kojeg su zacrtali novi vlasnici Šibenika. Idemo iz utakmice u utakmicu i želimo što ranije doći do matematičkog ostanka u ligi čime će se neke kočnice i barijere koje imamo izbrisati. Onda možemo loviti mjesta i razmišljati o Europi – naglašava čuvar varaždinskog gola.

Utakmica protiv Šibenika igra se ove subote od 16 sati na Gradskom stadionu u Varaždinu.

tklopotan / www.sjever.hr
02.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.