Now Reading:
Filipović prozvao Tomaševića zbog poskupljenja vode u Zagrebu: Neka kažu gdje ide taj novac
Full Article 2 minutes read

Filipović prozvao Tomaševića zbog poskupljenja vode u Zagrebu: Neka kažu gdje ide taj novac

Komentirajući poskupljenje vode u Zagrebu u intervjuu za RTL Danas, ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović pozvao je gradonačelnika Tomislava Tomaševića da pojasni zašto se diže cijena i rekao kako za to ne vidi razlog.

Osvrnuo se i na daljnji rast cijena.

-Istaknuli bi pozitivan primjer Saponije koja neće dizati cijene. Predstavili smo aplikaciju kretanje cijena, tri maloprodajna centra pristupila su aplikaciji. Nema opravdanih razloga za takva poskupljena. Kada pogledate FAO indeks, indeks cijena hrane koje prati UN, 10 mjeseci taj indeks pada. Padaju cijene energenata u cijelom svijetu. Priča da će se podizati cijene u maloprodaji zato što rastu cijene energenata neutemeljena je i promašena – rekao je Filipović.

Na pitanje je li došlo vrijeme da država ograniči cijene i do 300 proizvoda, Filipović je otkrio kako će država s novim paketom mjera ići od 1. travnja te kako će fokus biti na građanima.

-Zajednički radimo na paketu mjera i vjerujem da će građani biti zadovolji sa svime onime što će Vlada napraviti od 1. travnja – kazao je Filipović.

Što se tiče poskupljenja vode u Zagrebu, Filipović je poručio kako čelni ljudi Grada trebaju reći zašto idu u ta poskupljenja.

-Oni to opravdavaju EU projektima, ali niti jedan projekt nisu prijavili. Neka kažu zašto onda idu u ta poskupljenja. Zašto im treba taj novac? To treba pitati njih, ali to je jako loša poruka – komentirao je ministar.

www.sjever.hr / danas.hr
01.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.