Now Reading:
Dvorac Inkey postaje prava wellness oaza u srcu Podravine
Full Article 1 minutes read

Dvorac Inkey postaje prava wellness oaza u srcu Podravine

PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije u suradnji s Koprivničko-križevačkom županijom aktivno radi na pripremi projekta rekonstrukcije dvorca Inkey s ciljem razvoja wellness turizma.

Projekt vrijedan više od 13 milijuna eura prijavljen na Poziv Regionalna diversifikacija i specijalizacija hrvatskog turizma kroz ulaganja u razvoj turističkih proizvoda visoke dodane vrijednosti financiranog iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026.

Samom rekonstrukcijom obnovit će se zgrada samog dvorca i dograditi krila na postojeću zgradu dvorca u kojoj će se nuditi wellness sadržaji, a u planu je i uvođenje digitalnih sadržaja i informacijsko-komunikacijskih tehnologija namijenjenih turistima i posjetiteljima.

Cilj projekta je smanjiti prekomjerni turizam u najrazvijenijim turističkim područjima i slabije razvijene turističke destinacije učiniti privlačnim turistima, a samim povećanjem njihove kvalitete produljiti turističku sezonu. Ideja samog projekta je i poticanje razvoja održivih oblika turizma i razvoj javne turističke infrastrukture u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Prijavitelj projekta je Koprivničko-križevačka županija, a projektni partneri Općina Rasinja i Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije, a predviđeno trajanje projekta je 23 mjeseca

sjever.hr/kckzz.hr
02.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.