Now Reading:
Dvorac Inkey postaje prava wellness oaza u srcu Podravine
Full Article 1 minutes read

Dvorac Inkey postaje prava wellness oaza u srcu Podravine

PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije u suradnji s Koprivničko-križevačkom županijom aktivno radi na pripremi projekta rekonstrukcije dvorca Inkey s ciljem razvoja wellness turizma.

Projekt vrijedan više od 13 milijuna eura prijavljen na Poziv Regionalna diversifikacija i specijalizacija hrvatskog turizma kroz ulaganja u razvoj turističkih proizvoda visoke dodane vrijednosti financiranog iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026.

Samom rekonstrukcijom obnovit će se zgrada samog dvorca i dograditi krila na postojeću zgradu dvorca u kojoj će se nuditi wellness sadržaji, a u planu je i uvođenje digitalnih sadržaja i informacijsko-komunikacijskih tehnologija namijenjenih turistima i posjetiteljima.

Cilj projekta je smanjiti prekomjerni turizam u najrazvijenijim turističkim područjima i slabije razvijene turističke destinacije učiniti privlačnim turistima, a samim povećanjem njihove kvalitete produljiti turističku sezonu. Ideja samog projekta je i poticanje razvoja održivih oblika turizma i razvoj javne turističke infrastrukture u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Prijavitelj projekta je Koprivničko-križevačka županija, a projektni partneri Općina Rasinja i Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije, a predviđeno trajanje projekta je 23 mjeseca

sjever.hr/kckzz.hr
02.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.