Now Reading:
FOTO Predivni cvjetni aranžmani zavladali Koprivnicom – brojni posjetitelji obišli humanitarnu izložbu “Novi počeci” – razgledajte je i vi!
Full Article 2 minutes read

FOTO Predivni cvjetni aranžmani zavladali Koprivnicom – brojni posjetitelji obišli humanitarnu izložbu “Novi počeci” – razgledajte je i vi!

U Muzeju grada Koprivnice jučer je otvorena izložba cvijeća „Novi počeci“ čiji su organizatori Udruženje obrtnika Koprivnica (Sekcija cvjećara), Koprivničko-križevačka županija, Grad Koprivnica, Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije, Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije i Muzej grada Koprivnice. U okviru izložbe, organiziran je i Sajam starih zanata na kojemu su svoje proizvode predstavili obrtnici iz Koprivničko-križevačke županije.

Izložbu su pripremili koprivnički cvjećari, kojima su u završnim pripremama pomogli cvjećari s područja cijele Hrvatske, a u ime Koprivničko-križevačke županije podržali su je župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, ravnateljica PORA-e Regionalne razvojne agencije KKŽ Melita Birčić i pomoćnica direktora županijske Turističke zajednice Kristina Sočev.

Čestitke cvjećarima na njihovim maštovitim kreacijama, koje su inspirirane kriznim situacijama u svijetu te elementima zemlje, vode, vatre i sunca, uputio je i predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dalibor Kratohvil, koji je ujedno i otvorio izložbu. Podršku je izrazila i glavna tajnica HOK-a Violeta Jelić.

Župan je, uz čestitke i pohvale obrtnicima, istaknuo odličnu suradnju s Obrtničkom komorom, kako na razini države, tako i županijskom, te poželio da svi osjete zajedništvo i solidarnost prema onima kojima je danas to nedostižno, što je i predstavljeno na izložbi.

Predsjednica županijske Obrtničke komore Irena Kovačić zahvalila je svima na podršci bez koje izložba ne bi uspjela, a poruku solidarnosti, kao nit vodilju izložbe, istaknula je i zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž.

Spomenimo i kako izložba ima humanitarni karakter, a svi prikupljeni dobrovoljni prilozi s otvorenja bit će donirani koprivničkoj Udruzi za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama „Latice”.

U glazbenom dijelu programa nastupila je glazbenica Romana Orešnik, a cvjećare su podržali i ravnatelj koprivničkog Muzeja Robert Čimin, predstavnici udruženja obrtnika s područja naše županije i brojni obrtnici, predstavnici županijske Obrtničke komore i HGK Županijske komore Koprivnica, članovi Udruge „Latice“ i ostali gosti.

Izložba je za posjetitelje otvorena do 4. ožujka.

sjever.hr/kckzz.hr
28.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.