Now Reading:
FOTO Predivni cvjetni aranžmani zavladali Koprivnicom – brojni posjetitelji obišli humanitarnu izložbu “Novi počeci” – razgledajte je i vi!
Full Article 2 minutes read

FOTO Predivni cvjetni aranžmani zavladali Koprivnicom – brojni posjetitelji obišli humanitarnu izložbu “Novi počeci” – razgledajte je i vi!

U Muzeju grada Koprivnice jučer je otvorena izložba cvijeća „Novi počeci“ čiji su organizatori Udruženje obrtnika Koprivnica (Sekcija cvjećara), Koprivničko-križevačka županija, Grad Koprivnica, Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije, Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije i Muzej grada Koprivnice. U okviru izložbe, organiziran je i Sajam starih zanata na kojemu su svoje proizvode predstavili obrtnici iz Koprivničko-križevačke županije.

Izložbu su pripremili koprivnički cvjećari, kojima su u završnim pripremama pomogli cvjećari s područja cijele Hrvatske, a u ime Koprivničko-križevačke županije podržali su je župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, ravnateljica PORA-e Regionalne razvojne agencije KKŽ Melita Birčić i pomoćnica direktora županijske Turističke zajednice Kristina Sočev.

Čestitke cvjećarima na njihovim maštovitim kreacijama, koje su inspirirane kriznim situacijama u svijetu te elementima zemlje, vode, vatre i sunca, uputio je i predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dalibor Kratohvil, koji je ujedno i otvorio izložbu. Podršku je izrazila i glavna tajnica HOK-a Violeta Jelić.

Župan je, uz čestitke i pohvale obrtnicima, istaknuo odličnu suradnju s Obrtničkom komorom, kako na razini države, tako i županijskom, te poželio da svi osjete zajedništvo i solidarnost prema onima kojima je danas to nedostižno, što je i predstavljeno na izložbi.

Predsjednica županijske Obrtničke komore Irena Kovačić zahvalila je svima na podršci bez koje izložba ne bi uspjela, a poruku solidarnosti, kao nit vodilju izložbe, istaknula je i zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž.

Spomenimo i kako izložba ima humanitarni karakter, a svi prikupljeni dobrovoljni prilozi s otvorenja bit će donirani koprivničkoj Udruzi za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama „Latice”.

U glazbenom dijelu programa nastupila je glazbenica Romana Orešnik, a cvjećare su podržali i ravnatelj koprivničkog Muzeja Robert Čimin, predstavnici udruženja obrtnika s područja naše županije i brojni obrtnici, predstavnici županijske Obrtničke komore i HGK Županijske komore Koprivnica, članovi Udruge „Latice“ i ostali gosti.

Izložba je za posjetitelje otvorena do 4. ožujka.

sjever.hr/kckzz.hr
28.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.