Now Reading:
Bjelovarsko – bilogorska županija za potpore turističkim manifestacijama osigurala 45.000 eura – 13 posto više nego lani!
Full Article 2 minutes read

Bjelovarsko – bilogorska županija za potpore turističkim manifestacijama osigurala 45.000 eura – 13 posto više nego lani!

Bjelovarsko – bilogorska županija je zajedno s Turističkom zajednicom BBŽ i ove godine osigurala sredstva za potpore turističkim manifestacijama.

– Održali smo sjednicu Turističkog vijeća na kojoj smo donijeli odluku o raspisivanju Javnog poziva za dodjelu potpora regionalnim i lokalnim događanjima u 2023. godini. I ove godine Županija je udružila sredstva s Turističkom zajednicom i na taj način smo za ovogodišnji Javni poziv osigurali 45.000 eura ili 339.000 kuna što je u odnosu na lani povećanje od 13 posto – kazao je predsjednik Turističkog vijeća, župan Marko Marušić navodeći da će maksimalan iznos po manifestaciji iznositi 5.500 eura. Prijave se počinju zaprimati od 1. ožujka i zaprimat će se u idućih 30 dana.

Župan je podsjetio da su prošle godine potpore dodijeljene za 26 manifestacija u ukupnom iznosu od 300.000 kuna. Sve te manifestacije, kako je istaknuo, snažno doprinose prepoznatljivosti naših općina i gradova, njihovih posebnosti, ali i razvoju turističke ponude, ne samo njih, nego i cijele županije.

Na Javni poziv, kako je objasnio direktor TZ BBŽ Marcel Medak, mogu se prijaviti organizatori manifestacija, a to su turističke zajednice gradova, općina i područja te ustanove u kulturi. Svaki prijavitelj može prijaviti najviše do tri događanja.

– Ovim potporama želimo pomoći organizatorima tih manifestacija da one budu još kvalitetnije i bolje organizirane, a njihov je smisao da stvaraju motiv za dolazak gostiju u sve naše destinacije – istaknuo je Medak otkrivajući da turistički pokazatelji u prva dva mjeseca ove godine govore da se na području županije bilježi rast u dolascima za čak 64 posto i u broju noćenja za 56 posto u odnosu na godinu prije. Ako se takav trend nastavi ovo bi mogla biti rekordna godina u turističkom prometu.

www.sjever.hr
28.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.