Now Reading:
Bjelovarsko – bilogorska županija za potpore turističkim manifestacijama osigurala 45.000 eura – 13 posto više nego lani!
Full Article 2 minutes read

Bjelovarsko – bilogorska županija za potpore turističkim manifestacijama osigurala 45.000 eura – 13 posto više nego lani!

Bjelovarsko – bilogorska županija je zajedno s Turističkom zajednicom BBŽ i ove godine osigurala sredstva za potpore turističkim manifestacijama.

– Održali smo sjednicu Turističkog vijeća na kojoj smo donijeli odluku o raspisivanju Javnog poziva za dodjelu potpora regionalnim i lokalnim događanjima u 2023. godini. I ove godine Županija je udružila sredstva s Turističkom zajednicom i na taj način smo za ovogodišnji Javni poziv osigurali 45.000 eura ili 339.000 kuna što je u odnosu na lani povećanje od 13 posto – kazao je predsjednik Turističkog vijeća, župan Marko Marušić navodeći da će maksimalan iznos po manifestaciji iznositi 5.500 eura. Prijave se počinju zaprimati od 1. ožujka i zaprimat će se u idućih 30 dana.

Župan je podsjetio da su prošle godine potpore dodijeljene za 26 manifestacija u ukupnom iznosu od 300.000 kuna. Sve te manifestacije, kako je istaknuo, snažno doprinose prepoznatljivosti naših općina i gradova, njihovih posebnosti, ali i razvoju turističke ponude, ne samo njih, nego i cijele županije.

Na Javni poziv, kako je objasnio direktor TZ BBŽ Marcel Medak, mogu se prijaviti organizatori manifestacija, a to su turističke zajednice gradova, općina i područja te ustanove u kulturi. Svaki prijavitelj može prijaviti najviše do tri događanja.

– Ovim potporama želimo pomoći organizatorima tih manifestacija da one budu još kvalitetnije i bolje organizirane, a njihov je smisao da stvaraju motiv za dolazak gostiju u sve naše destinacije – istaknuo je Medak otkrivajući da turistički pokazatelji u prva dva mjeseca ove godine govore da se na području županije bilježi rast u dolascima za čak 64 posto i u broju noćenja za 56 posto u odnosu na godinu prije. Ako se takav trend nastavi ovo bi mogla biti rekordna godina u turističkom prometu.

www.sjever.hr
28.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.