Now Reading:
Zagrebačka županija za sustav civilne zaštite osigurala gotovo 637 tisuća eura – Župan Kožić: Ponosan sam da je riječ o iznosu koji niz godina kontinuirano raste
Full Article 3 minutes read

Zagrebačka županija za sustav civilne zaštite osigurala gotovo 637 tisuća eura – Župan Kožić: Ponosan sam da je riječ o iznosu koji niz godina kontinuirano raste

U povodu obilježavanja Dana civilne zaštite, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić dodijelio je predstavnicima operativnih snaga sustava civilne zaštite Zagrebačke županije ugovore u vrijednosti 636.800 eura.

Tako će Zagrebačka županija financirati sustav zaštite od požara na području Zagrebačke županije s 599.600 eura, a ugovor je dodijeljen Vatrogasnoj zajednici Zagrebačke županije. Sredstva u iznosu od 13.300 eura dodijeljena su Društvu Crvenog križa Zagrebačke županije za sufinanciranje opremanja županijskih interventnih timova. Za sufinanciranje redovite djelatnosti Hrvatske gorske službe spašavanja za stanicu Samobor osigurano je 16.431,25 eura, a za stanicu Zagreb 7.468,75 eura. Osigurana su i sredstva za sufinanciranje programa Hrvatske udruge za obuku potražnih pasa i to u iznosu od 4.000 eura.

-Ponosan sam da je riječ o iznosu koji niz godina kontinuirano raste. Tako je i vrijednost ovih ugovora u odnosu na proteklu godinu veća za gotovo 23 tisuće eura – rekao je Kožić iskazavši zahvalnost svim pripadnicima operativnih snaga na svakodnevnoj požrtvovnosti.

Damir Pilčik, pročelnik područnog ureda Zagreb Ravnateljstva civilne zaštite istaknuo je kako su operativne snage pokazale visoku razinu pripravnosti i bile maksimalno uključene za vrijeme pandemije i potresa, kako na području Zagrebačke županije, tako i u Turskoj gdje su operativci s područja županije bili u nacionalnom timu koji je išao u pomoć nakon katastrofalnih potresa.

-Sva sredstva uložena u vatrogastvo višestruko će se vratiti i unaprijediti naš rad – rekao je predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Slavko Povrlišek, zahvalivši Zagrebačkoj županiji na kontinuiranoj financijskoj pomoći.

Ravnateljica Društva Crvenog križa Zagrebačke županije Drinka Sopta zahvalila je Županiji što svake godine uz redovna sredstva osigurava i nadstandard, a dobivena sredstava namijenit će za opremanje županijskih interventnih timova, posebice za nabavku šatora. 

-HGSS ima pune ruke posla, a osim rada na terenu, uvelike radimo i na pomlađivanju članstva, s obzirom da broj akcija i intervencija iznimno raste – rekao je pročelnik HGSS Stanice Samobor Nikola Tot.

-Dobivena sredstva uložit ćemo u edukacije, opremanje i pomlađivanje s obzirom da je volonterski rad sve teže uskladiti s profesionalnim – istaknuo je pročelnik HGSS Stanice Zagreb Marin Lukas.

-Velike prirodne katastrofe osvijestile su potrebu potražnih pasa u sustavu civilne zaštite, a nama je iznimno drago da nas Županija podržava već niz godina, kako bi mogli održavati obuke i opremati potražne timove – rekao je predsjednik Hrvatske udruge za obuku potražnih pasa Vedran Vukomanović.

sjever.hr
28.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.