Now Reading:
U sklopu projekta TZP Sjever Zagorja i u Općini Petrijanec postavljena solarna klupa
Full Article 2 minutes read

U sklopu projekta TZP Sjever Zagorja i u Općini Petrijanec postavljena solarna klupa

U sklopu Javnog poziva iz Fonda za nedovoljno razvijena područja i kontinent, Turistička zajednica područja Sjever Zagorja uspješno je realizirala projekt „Nabava i postavljanje solarnih klupa na području TZP Sjever Zagorja“.

Dodijeljena su bespovratna sredstva spomenutoj turističkoj zajednici u iznosu od 75.600,00 kuna, a postavljeno je šest solarnih klupa u svakoj udruženoj općini (Cestica, Donja Voća, Klenovnik, Maruševec, Petrijanec i Vinica) po jedna, čime je dodatno unaprijeđena turistička infrastruktura te klupe služe kao javni solarni punjači mobitela i tableta uz senzorsku ambijentalnu rasvjetu koju akumuliraju kroz dan. Svih šest općina zajedno je ukupno sufinanciralo 10.000,00 kn.

Klupe ujedno apeliraju i na svijest žitelja i gostiju da se okrećemo energetskoj učinkovitosti i obnovljivim izvorima energije, a dizajnirane su na način da se uklapaju u svaki prostor, uz funkcionalne karakteristike i dugotrajnost konstrukcije.

Punjenje uređaja omogućavaju dva USB i dva bežična punjača, za ljepši noćni ugođaj zaslužna je LED rasvjeta, a u slučaju lošijih vremenskih uvjeta, neometan rad moguć je do nekoliko dana.

O mogućnostima koje imaju novopostavljene solarne klupe govorio je Željko Posavec, načelnik Općine Petrijanec:

–Riječ je o energetski neovisnim klupama na kojima se nalaze solarne ploče pomoću kojih tokom dana prikupljaju sunčevu svjetlost, čija se energija akumulira u baterijama koje se nalaze u klupi. Korisnici klupa tu energiju mogu iskoristiti za punjenje svojih mobitela i tableta. Nadam se da će mještani naše općine i posjetitelji uživati sjedeći na klupi koja se nalazi kod Dječjeg vrtića “Bambi” Petrijanec, na adresi Ulica Vladimira Nazora 40A na kojima mogu za to vrijeme puniti svoje smart uređaje – rekao je Posavec.

sjever.hr
24.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.