Now Reading:
Varaždinske Toplice: Uručen terapijski tricikl dječaku s teškoćama u razvoju iz Ukrajine
Full Article 3 minutes read

Varaždinske Toplice: Uručen terapijski tricikl dječaku s teškoćama u razvoju iz Ukrajine

Sedmogodišnjem dječaku Ivanu s teškoćama u razvoju, koji je zajedno sa svojom majkom Olenom i drugim raseljenim osobama iz Ukrajine smješten u kolektivnom smještaju Dom 2 u sklopu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice ovih dana osmijeh ne silazi s lica.

Razlog tome je terapijski tricikl koji mu je uručen. Naime, na zamolbu majke Olene kako je njenom djetetu potreban terapijski tricikl koji će uvelike pomoći njegovom motoričkom razvoju spremno je odgovorila Varaždinska županija. Zajedno s tvrtkom TTI d.o.o. iz Varaždinskih Toplica osigurala je financijska sredstva za kupnju tog ortopedskog pomagala.

-Drago mi je što je moju inicijativu prepoznala Varaždinska županija, te što smo zajedničkim snagama osigurali sredstva za nabavku ovog tricikla. Iako je to samo kap u moru, veseli nas što smo učinili jedno dobro djelo i izmamili osmijeh na lice tom djetetu i njegovoj majci – izjavio je Dragutin Kranjčec ispred tvrtke TTI d.o.o.

Sreću što je njeno dijete dobilo neophodno potrebno ortopedsko pomagalo nije mogla sakriti ni majka Olena.

-Zahvaljujem se svima koji su pomogli da moje dijete dobije ovaj terapijski tricikl. Osim što će mu pomoći kod jačanja snage, donjih ekstremiteta, uspostavljanja ravnoteže, napokon ćemo moći više boraviti na svježem zraku. A vidim da se i njemu jako sviđa što je u pokretu – rekla je Olena.

Zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec pohvalila je inicijativu.

-Svako dijete zaslužuje sretno djetinjstvo. Nažalost, mnogoj djeci ono je uništeno i mi smo ovdje kako bi im tu nanesenu nepravdu u sigurnom okruženju ispravili i omogućili im što bezbrižnije djetinjstvo i odrastanje – rekla je zamjenica Zagorec.

Gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković podsjetila je kako je prošlo godinu dana od prvih ruskih bombardiranja koja su zaprepastila ne samo stanovnike Kijeva, već i cijeli svijet.

-U svega nekoliko dana od prvih napada na Kijev na područje Varaždinske županije, točnije u Varaždinske Toplice stigle su prve raseljene osobe iz Ukrajine. Danas ih je ovdje u Domu 80-tak. Spremno smo odgovorili na te prve izazove, ali i na sve ostale, od pronalaska smještaja, mogućnosti zapošljavanja, do uključivanja djece u dječje vrtiće i škole – podsjetila je gradonačelnica Ratković.

Primopredaji tricikla prisustvovali su dr. sc. Daria Vuger Kovačić, prof. psiholog iz Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice i voditelj Županijskog centra 112 i koordinator Ravnateljstva civilne zaštite za objekat kolektivnog smještaja o raseljenim osobama iz Ukrajine u Varaždinskim Toplicama Zdravko Lazar.

sjever.hr
23.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.