Now Reading:
Najmlađi na sam fašnik preuzeli centar Lobora i svojim kreativnim i šarenim maskama najavili godinu punu veselja i smijeha
Full Article 3 minutes read

Najmlađi na sam fašnik preuzeli centar Lobora i svojim kreativnim i šarenim maskama najavili godinu punu veselja i smijeha

Nakon što su u subotu, u skladu s najdužom tradicijom u Hrvatskom zagorju, maškare po 127. puta zavladale Općinom Lobor, u utorak, na sam fašnik, ulice Lobora preuzele su najkreativnije i najveselije maske – one dječje. Naime, i ove su godine održani dječja povorka i izbor za najljepšu malu masku, a unatoč školskim praznicima, odaziv najmlađih stanovnika Općine bio je i više nego dobar.

Dječju fašničku povorku nije propustila ni načelnica Općine Lobor Ljubica Jembrih koja je poručila kako ju veseli što su se mali maškari okupili u tako velikom broju jer upravo su oni ti zbog kojih ovu omiljenu manifestaciju u veljači i organiziraju.

-Ugodno su me iznenadili zajedništvo, volja i želja za daljnjim održavanjem ove tradicije i uključivanjem ovako velikog broja djece i roditelja. Bitni su veselje, zajedništvo, očuvanje tradicije i šarenilo te da u tom duhu nastavimo cijelu ovu godinu. Zajedničkim radom, veseljem i smijehom bit će nam sve lakše – naglasila je načelnica Jembrih zahvalivši Osnovnoj školi Franje Horvata Kiša, Dječjem vrtiću Ivančica te svim roditeljima i djeci koji su se odazvali na ovu manifestaciju kao i KUD-u Lobor na odličnoj organizaciji.

Iako sve dječje maske odišu kreativnošću, ljepotom i šarenilom, stručni sud odabrao je najljepše koje su nagrađene prigodnim poklonima. Prvo mjesto osvojili su Ronioci iz Osnovne škole Franje Horvata Kiša, drugo Vesela abeceda, također iz Osnovne škole Franje Horvata Kiša, a treće mjesto Zimske pahuljice iz Udruga sveta Ana. Četvrti su bili Poštari iz Dječjeg vrtića Ivančica, peti Dedeki i babice iz Glazbene škole Lobor, a šesti Farma strica Jože iz Dječjeg vrtića Ivančica.

Da su se djeca s veseljem zamaskirala i došla u centar Lobora potvrdio je i Dario Šeremet, djelatnik loborske Osnovne škole i voditelj tamošnjeg Glazbenog odjela.

-Maske su pripremali u školi, uz pomoć učitelja koji su bili ujedno i voditelji grupa, a pripremali su se intenzivno posljednja dva tjedna, „uzevši” i pokoji sat od nastave, no sve je to u korist dobre dječje fešte – objasnio je Šeremet.

Za svu djecu – kako fašniku i priliči – organizatori su pripremili krafne, kokice, sokove i bombone te dječji disko.
Spomenimo i kako su u utorak Coprnice posjetile Općinu Lobor i zatvarale sve prostorije, ali je na kraju „fašnička načelnica” ključ Općine ipak vratila.

sjever.hr
22.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.