Now Reading:
Zamjenik Marković ugostio uspješne sportaše – plesače PK Takt iz Varaždina
Full Article 3 minutes read

Zamjenik Marković ugostio uspješne sportaše – plesače PK Takt iz Varaždina

U salonu palače Patačić, privremenoj Gradskoj vijećnici Grada Varaždina u utorak je priređeno primanje za uspješne sportaše – plesače iz Plesnog kluba Takt.

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković ugostio je članove Takta koji su od strane Hrvatskog sportskog plesnog saveza proglašeni najuspješnijima u 2022. godini. To su Marta Majcen, Karolina Bogović, Ivan Pilinger i Anja Strelec a među njima je i Matej Bolšec koji je izostao s prijema radi bolesti.

Zamjeniku gradonačelnika predstavljeni su i sportaši koji su sudjelovali u osvajanju rekordnih 12 odličja na Prvenstvu Republike Hrvatske u standardnim plesovima održanom u Petrinji, početkom ožujka. To su državni prvaci/prvakinje: Tessa Hrženjak, Linda Šoštarek, Marta Majcen, grupa/mali tim: Anja Strelec, Emili Šobak, Korina Eršeg, Karolina Bogović, državni viceprvaci/viceprvakinje: Martin Biškup i Vana Grčić, Borna Habulan Budja i Dita Habuzin te osvajači brončanih medalja: Matej Bolšec i Karolina Bogović, Emili Šobak, Natali Franolić, Iva Friščić i Viktoria Ptiček.

U njihovoj pratnji bio je i Igor Šalamun, trener sportskog plesa u Plesnom klubu Takt iz Varaždina.

-Kad vidite te pehare, medalje i taj zanos djece koja plešu sa zadovoljstvom, da su uspješni u tome ovo im je nagrada za njihov trud. Oni treniraju pet puta tjedno , bili su na jednom natjecanju a već im slijedi natjecanje u latinsko-američkim plesovima. Kad ih vidite sretne i zadovoljne nakon takvih uspjeha nemate drugog nego čestitati im i bodriti ih  da nastave tim putem. Imamo još uspješnih plesnih klubova u gradu. Koliko možemo mi ćemo ih podržavati pa i kroz ovakve prijeme da i naši sugrađani osjete koliko ta djeca rade pa je dobro da ih dođu bodriti – rekao je Marković.

U ime kluba na prijemu je zahvalio Igor Šalamun.

-U kratko vrijeme ostvarili smo značajne rezultate. Dobili smo generalno priznanje za rezultate u prošloj godini gdje je čak petero sportaša dobilo priznanje Hrvatskog plesnog saveza za najuspješnije sportaše. Sa nedavnog prvenstva u standardnim plesovima vratili smo se s 12 medalja od čaga je čak 5  državnih prvaka. Očekuju nas još dva državna prvenstva u latinsko-američkim plesovima i u kombinaciji 10 plesova i nadam se da će biti jednako uspješni. – izjavio je Šalamun te dodao da je u sportskoj sekciji kluba registrirano 35 sportaša a klub ima stotinjak članova koji se aktivno bave plesom.

Među plesačima posebno se istaknula Marta Majcen, koja je osvojila dvostruki naslov državne prvakinje u kategoriji starije mladeži u standardnim plesovima te je proglašena najboljom sportašicom mlađih dobnih kategorija do 16 godina u Republici Hrvatskoj.

sjever.hr
21.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.