Now Reading:
Zamjenik Marković ugostio uspješne sportaše – plesače PK Takt iz Varaždina
Full Article 3 minutes read

Zamjenik Marković ugostio uspješne sportaše – plesače PK Takt iz Varaždina

U salonu palače Patačić, privremenoj Gradskoj vijećnici Grada Varaždina u utorak je priređeno primanje za uspješne sportaše – plesače iz Plesnog kluba Takt.

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković ugostio je članove Takta koji su od strane Hrvatskog sportskog plesnog saveza proglašeni najuspješnijima u 2022. godini. To su Marta Majcen, Karolina Bogović, Ivan Pilinger i Anja Strelec a među njima je i Matej Bolšec koji je izostao s prijema radi bolesti.

Zamjeniku gradonačelnika predstavljeni su i sportaši koji su sudjelovali u osvajanju rekordnih 12 odličja na Prvenstvu Republike Hrvatske u standardnim plesovima održanom u Petrinji, početkom ožujka. To su državni prvaci/prvakinje: Tessa Hrženjak, Linda Šoštarek, Marta Majcen, grupa/mali tim: Anja Strelec, Emili Šobak, Korina Eršeg, Karolina Bogović, državni viceprvaci/viceprvakinje: Martin Biškup i Vana Grčić, Borna Habulan Budja i Dita Habuzin te osvajači brončanih medalja: Matej Bolšec i Karolina Bogović, Emili Šobak, Natali Franolić, Iva Friščić i Viktoria Ptiček.

U njihovoj pratnji bio je i Igor Šalamun, trener sportskog plesa u Plesnom klubu Takt iz Varaždina.

-Kad vidite te pehare, medalje i taj zanos djece koja plešu sa zadovoljstvom, da su uspješni u tome ovo im je nagrada za njihov trud. Oni treniraju pet puta tjedno , bili su na jednom natjecanju a već im slijedi natjecanje u latinsko-američkim plesovima. Kad ih vidite sretne i zadovoljne nakon takvih uspjeha nemate drugog nego čestitati im i bodriti ih  da nastave tim putem. Imamo još uspješnih plesnih klubova u gradu. Koliko možemo mi ćemo ih podržavati pa i kroz ovakve prijeme da i naši sugrađani osjete koliko ta djeca rade pa je dobro da ih dođu bodriti – rekao je Marković.

U ime kluba na prijemu je zahvalio Igor Šalamun.

-U kratko vrijeme ostvarili smo značajne rezultate. Dobili smo generalno priznanje za rezultate u prošloj godini gdje je čak petero sportaša dobilo priznanje Hrvatskog plesnog saveza za najuspješnije sportaše. Sa nedavnog prvenstva u standardnim plesovima vratili smo se s 12 medalja od čaga je čak 5  državnih prvaka. Očekuju nas još dva državna prvenstva u latinsko-američkim plesovima i u kombinaciji 10 plesova i nadam se da će biti jednako uspješni. – izjavio je Šalamun te dodao da je u sportskoj sekciji kluba registrirano 35 sportaša a klub ima stotinjak članova koji se aktivno bave plesom.

Među plesačima posebno se istaknula Marta Majcen, koja je osvojila dvostruki naslov državne prvakinje u kategoriji starije mladeži u standardnim plesovima te je proglašena najboljom sportašicom mlađih dobnih kategorija do 16 godina u Republici Hrvatskoj.

sjever.hr
21.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.