Now Reading:
U Bjelovaru prilikom čišćenja kuće pronašao eksplozivne naprave
Full Article 50 second read

U Bjelovaru prilikom čišćenja kuće pronašao eksplozivne naprave

Pri čišćenju i uređivanju kuće u Bjelovaru, 76-godišnjak je pronašao čak 11 ručnih bombi, detonatorske kapisle i streljivo različitih kalibra.

Policijska uprava Bjelovarsko-bilogorska priopćila je kako je, po prijavi o pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava i streljiva, na teren izašao službenik za protueksplozijsku zaštitu. Preuzeto je 11 bombi M-75, šest detonatorskih kapisli, 10 vježbovnih detonatorskih kapisli i 73 komada streljiva različitog kalibra.

Bomba M-75 jedna je od najčešće upotrebljavanih ručnih bombi tijekom Domovinskog rata. M-75 djeluje ubojito u radijusu do 15 metara, a ranjavajuće i do 30 metara. Sva eksplozivna sredstva uskladištena su u skladištu ubojite opreme do uništenja, prenosi Dnevnik.hr.

Akcija “Manje oružja, manje tragedija” poziva sve građane koji nelegalno posjeduju oružje, streljivo, minsko eksplozivna sredstva i druge nedopuštene predmete da ih predaju policiji bez straha od kazne. Međutim, upozoravaju, ne nosite oružje sami u policijske postaje, već o svojoj namjeri obavijestite službe putem broja 192.

Foto: arhiva
sjever.hr/dnevnik.hr
21.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.