Now Reading:
U Bjelovaru prilikom čišćenja kuće pronašao eksplozivne naprave
Full Article 50 second read

U Bjelovaru prilikom čišćenja kuće pronašao eksplozivne naprave

Pri čišćenju i uređivanju kuće u Bjelovaru, 76-godišnjak je pronašao čak 11 ručnih bombi, detonatorske kapisle i streljivo različitih kalibra.

Policijska uprava Bjelovarsko-bilogorska priopćila je kako je, po prijavi o pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava i streljiva, na teren izašao službenik za protueksplozijsku zaštitu. Preuzeto je 11 bombi M-75, šest detonatorskih kapisli, 10 vježbovnih detonatorskih kapisli i 73 komada streljiva različitog kalibra.

Bomba M-75 jedna je od najčešće upotrebljavanih ručnih bombi tijekom Domovinskog rata. M-75 djeluje ubojito u radijusu do 15 metara, a ranjavajuće i do 30 metara. Sva eksplozivna sredstva uskladištena su u skladištu ubojite opreme do uništenja, prenosi Dnevnik.hr.

Akcija “Manje oružja, manje tragedija” poziva sve građane koji nelegalno posjeduju oružje, streljivo, minsko eksplozivna sredstva i druge nedopuštene predmete da ih predaju policiji bez straha od kazne. Međutim, upozoravaju, ne nosite oružje sami u policijske postaje, već o svojoj namjeri obavijestite službe putem broja 192.

Foto: arhiva
sjever.hr/dnevnik.hr
21.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.