Now Reading:
Maskirani vrtićarci okupirali ulice – održana 12. Mačkarada v Beretincu
Full Article 2 minutes read

Maskirani vrtićarci okupirali ulice – održana 12. Mačkarada v Beretincu

Nakon što im je načelnik Općine Beretinec Nikola Žganec predao ključeve Općine u ruke, maškare su svojim raznolikim šarenim maskama s veseljem ispunile ulice na već tradicionalnoj 12. Mačkaradi v Beretincu.

Za organizaciju ove, mnogima omiljene manifestacije u veljači pobrinuo se KUD Ježek u suradnji s Udrugom VIV-Ber i Općinom Beretinec.

Preslatki mališani Dječjeg vrtića „Ježeva kućica – Beretinec“ i Dječjeg vrtića Ježić – Črešnjevo zašarenili su Beretinec pjesmom, veseljem i svojim kreativnim kostimima koje su vješto pripremali u nadi da će baš oni biti izabrani kao najbolji.

Povorci se rado priključio i sam načelnik Žganec.

-Naši su vrtićarci svojim maskama pokazali da Mačkarada v Beretincu nimalo ne zaostaje za mnogim poznatijim fašnicima u Hrvatskoj. Prekrasno ih je bilo vidjeti kako skakuću ulicama u kreativnim maskama koje su danima vrijedno pripremali, a uz sve to i lijepo vrijeme išlo nam je na ruku. Bio je tu uistinu nezaboravan vikend u Beretincu obilježen ugodnim druženjem i dobrim emocijama koje će dugo pamtiti djeca, njihovi roditelji, a i ostali mještani – izjavio je Žganec dodajući kako jedva čekaju iduću godinu da to sve ponove.

Na kraju povorke koja se kretala mjestom pod budnim okom policijskih službenika svi su se sudionici zasladili krafnama, sokom i čajem, dok su se oni odrasli zagrijali kuhanim vinom.

www.sjever.hr
21.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.