Now Reading:
FOTOGALERIJA Istjerivači duhova, vještice, duhovi i traktori preuzeli ulice Preloga i spalili glavnog krivca za dugo čekanje na aglomeraciju
Full Article 2 minutes read

FOTOGALERIJA Istjerivači duhova, vještice, duhovi i traktori preuzeli ulice Preloga i spalili glavnog krivca za dugo čekanje na aglomeraciju

Zebre, mravi, Indijanci, mandarine, zubići, domina, vještice, Let 3, duhovi, Crvenkapice, ove su nedjelje na još jednom Fašnjaku u Prelogu ispunili ulice grada.

Ovogodišnji Fašnjak održan je u organizaciji Turističke zajednice Grada Preloga, a kako običaj nalaže i ove je godine za sve ono loše što se događalo u Gradu okrivljen Fašnjak.

-Već tradicionalno i dalje čekamo kanalizaciju i aglomeraciju, gradskoga parka, uređenje toga Tuđmanovog trga, nekvoga vekšega dućana, turizma na Marini i one naše toplice; za zaobilaznicu bolje da ne govorim; jo mislim da to nabrojamo več jedno deset let ali nišče nas ne čuje; do ve je navek akcija gradnje trajala od fašenske sobote do pepelnice i unda do drugoga leta crknula – istaknuo je tužitelj.

Branitelj je pokušao obraniti Fašnjaka, ali ipak se nije mogao dosjetiti ničeg dobrog u prošloj godini. Tako je Fašnjak osuđen i kažnjen, a za početak je morao pogledati sve maske na pozornici ispred Doma kulture, od najmanjih iz dječjih vrtića Vesela loptica i Fijolica pa do velikih i najveselijih maski.

Gradonačelnik Ljubomir Kolarek predao je ključeve Grada Preloga najmlađoj maski iz Dječjeg vrtića Vesela loptica, Tessi Knez, a mališani su obećali vratiti ključeve najkasnije do srijede. Turistička zajednica sve prisutne nagradila je krafnama i čajem, kao i bonovima za sve grupe.

Foto: Studio Vipro / prelog.hr
www.sjever.hr / prelog.hr
21.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.