Now Reading:
Vrijedna znanja za budućnost: više od 100 međimurskih osnovnoškolaca praznike provodi učeći programirati robote i modelirati!
Full Article 2 minutes read

Vrijedna znanja za budućnost: više od 100 međimurskih osnovnoškolaca praznike provodi učeći programirati robote i modelirati!

Ovog tjedna u III. Osnovnoj školi Čakovec održava se VII. zimski kamp tehničke kulture pod nazivom „Učenje tehnike kroz igru“.

Organizator kampa je Društvo pedagoga tehničke kulture Međimurske županije s partnerima u projektu, Radioklubom „Međimurje“, Aeroklubom „Međimurje“ i Foto-kino klubom Ivanovec, uz potporu Međimurske županije i Grada Čakovca.

Više od 100 djece koja su svoje školske praznike odlučila provesti na kampu, prvog se dana upoznalo s pripremljenih 11 besplatnih radionica, svojim voditeljima i programom rada, a pritom su ih pozdravili predsjednica društva i voditeljica kampa Jelena Tuksar, predsjednik Zajednice tehničke kulture Međimurske županije Željko Medved, ravnateljica III. Osnovne škole Čakovec Nataša Novak, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini te župan Međimurske županije Matija Posavec, uz voditelje s kojima će raditi punih pet dana u prijepodnevnim satima.

Svi redom djeci su čestitali i rekli jedno veliko bravo što su odlučili aktivno provesti svoje slobodno vrijeme te će ovih nekoliko dana provesti u učenju, stjecanju praktičnog znanja i druženju.

Velik je interes za svih 11 različitih aktivnosti koje su za njih pripremljene, pa će tako zanimljivo biti na radionicama – radio komunikacije, modelarstvo, kreativna tehnička tvorevina 1. i 2., strojarstvo i strojarske konstrukcije, foto video radionica, zrakoplovno i raketno modelarstvo, Code Club – programiranje robota za početnike, 3D modeliranje, robotika i elektronika.

Ono što ih je posebno razveselilo je da sve radove koje će izraditi na ovim besplatnim radionicama mogu ponijeti sa sobom svojim kućama za uspomenu.

Inače, kampovi ovakvog tipa uspješno se organiziraju već šest godina, a dio djece sudjelovao je i na proljetnom kampu tehničke kulture gdje su pokazali veliki interes i talent.

www.sjever.hr / cakovec.hr
20.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.