Now Reading:
Satima ju čekao skriven ispred kuće, pa ju izbo u parku – za brutalno ubojstvo bivše djevojke, mladić dobio 27 godina zatvora
Full Article 2 minutes read

Satima ju čekao skriven ispred kuće, pa ju izbo u parku – za brutalno ubojstvo bivše djevojke, mladić dobio 27 godina zatvora

Osječki Županijski sud u petak je na 27 godina zatvora nepravomoćno osudio 25-godišnjeg Luku Dundovića, proglasivši ga krivim po optužbi da je lani u Našicama hladnim oružjem ubio svoju 20-godišnju bivšu djevojku, što je presudom okarakterizirano kao teško ubojstvo, pišu 24sata.

Naime, njega se teretilo da je 21. svibnja prošle godine u Našicama hladnim oružjem ubio svoju bivšu djevojku, 20-godišnju Jelenu L. nakon što ju je satima čekao skriven ispred njene kuće. Ona se pojavila u automobilu svog novog dečka koji ju je dovezao u ulicu i ostavio malo dalje od kuće, a potom je pješke krenula cestom uz park.

Inače, Luka joj je već ranije tog dana telefonskim pozivom zaprijetio da će je ubiti ako je vidi s nekim drugim muškarcem. Iako ga se bojala zbog tih prijetnji, Jelena je mislila da joj ništa neće biti tih dvjestotinjak metara od kuće, u ‘gluho’ doba noći.

-Nazvat ću te čim uđem u kuću – rekla je mladiću koji ju je dovezao. No, nije ga nazvala. Nakon desetak minuta on je nazivao nju nekoliko puta, ali nije se javljala, pa se zabrinut uputio nazad prema njenoj kući i na mostu zatekao Luku, krvave majice, ruku, lica. Na pitanje gdje je Jelena, Luka je odgovorio ‘mrtva je’ i skočio s mosta.

Zadobio je brojne ozljede zbog kojih je pod nadzorom policije bio zadržan na bolničkom liječenju.

Sudsko vijeće je ocijenilo kako je dokaznim postupkom i iskazima svjedoka nedvojbeno utvrđeno da je optuženi počinio kazneno djelo teškog ubojstva, pa ga je nepravomoćno osudilo na kaznu dugotrajnog zatvora u trajanju od 27 godina.

U kaznu mu je uračunato vrijeme provedeno u istražnom zatvoru od kraja svibnja 2022., a Sudsko vijeće donijelo je i rješenje kojim je Dundoviću produljen istražni zatvor koji može trajati do pravomoćnosti prvostupanjske presude, pišu 24sata.

www.sjever.hr / 24sata.hr
17.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.