Now Reading:
Nezadovoljni liječnici najavili prosvjed: Već se sedam godina borimo s ukidanjem robovlasničkih ugovora!
Full Article 1 minutes read

Nezadovoljni liječnici najavili prosvjed: Već se sedam godina borimo s ukidanjem robovlasničkih ugovora!

Hrvatski liječnički sindikat (HLS), Hrvatska liječnička komora (HLK), Hrvatska udruga bolničkih liječnika (HUBOL), Koordinacija hrvatske obiteljske medicine (KoHOM) i Inicijativa mladih liječnika obraćaju se javnosti. Najavili su prosvjed za 18. ožujka, pozivaju i građane da im se pridruže, najavili su i druge akcije, prenosi index.hr

-Mi se već sedam godina borimo da se ukinu robovlasnički ugovori, ponuđena su adekvatna rješenja, koja stoje negdje u ladici. Ta rješenja uključuju i bolju edukaciju za mlade ljude čime bismo spriječili da mnogi mladi ljudi odlaze odmah nakon fakulteta. Pozvala bih sve studente, i specijalizante da se podruže s nama na Markovom trgu 18. ožujka – rekli su iz Inicijativa mladih liječnika.

Konferencija za medije organizira se zbog općeg nezadovoljstva liječnika stanjem u hrvatskom zdravstvu, a na konferenciji će udruge najaviti daljnje korake djelovanja. Povod za konferenciju je nedavno provedena anketa kojoj se odazvalo 5700 liječnika iz cijele Hrvatske, od kojih je 97 posto iskazalo nezadovoljstvo svojim radnopravnim statusom.

Foto: screenshoot

sjever.hr/index.hr
13.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.