Now Reading:
I OVOG IMA Baka za čuvanje unuka traži 18 eura po satu i kćerki savjetuje: Budi kućanica
Full Article 3 minutes read

I OVOG IMA Baka za čuvanje unuka traži 18 eura po satu i kćerki savjetuje: Budi kućanica

Baka servis u Hrvatskoj nije ništa neuobičajeno. Dapače, većina roditelja koja ima tu sreću računa na pomoć baka i djedova kod čuvanja i odgoja djece, pogotovo ako su zaposleni. No, ima i onih koji ne žele unuke čuvati besplatno, a upravo je jednu takvu priču podijelila 29-godišnjakinja na Redditu, prenose 24sata.

Njezina majka, naime, za čuvanje unuka traži 18 eura po satu i savjetuje joj da, ni više – ni manje, nego bude kućanica i pusti partnera da ide na posao i o njima vodi brigu na tradicionalan način.

Zamolila sam mamu da mi pomogne oko mog novorođenčeta kako bih se mogla vratiti na posao nakon što mi istekne porodiljni dopust. Odbila je rekavši kako je prestara za to i da je već odgojila svoju djecu. Moja mama ima 64 godine i kod kuće je od 1992. godine, ispričala je 29-godišnja žena koja govori i kako ne postoji način da ona i partner žive od jedne plaće, posebno zbog duga kojeg već otplaćuju u banci, a teško će im se biti preseliti i u veći stan, čak i s dvije plaće.

-Kada sam sve to objasnila svojoj mami, rekla je da će mi naplatiti 20 dolara (oko 18 eura) za čuvanje bebe, plus naknadu za kašnjenje preuzimanja djeteta. Osim toga, morala bih joj osigurati dodatnu autosjedalicu, kolica, bočice i skoro duplo od svega što imamo kod kuće jer bi bebu čuvala u svojoj kući. U naš stan neće, kaže, kročiti iz osobnih razloga. Jednom je ušla, a ja živim sa svojim partnerom tamo pet godina – rekla je ova mlada majka poručivši kako su joj jaslice jeftinija opcija od plaćanja vlastite majke.

Mnogi ljudi, koji su na Redditu pročitali njezinu objavu, su se zgrozili no bilo je i onih koji su stali na stranu njezine majke.

-Oprostite što sam otvoren i nepristojan, ali možda niste trebali imati dijete ako si ne možete priuštiti brigu o njemu – stoji u jednom komentaru.

-Ako je tvoj plan oduvijek bio vratiti se na posao, trebala si o tome razgovarati s mamom za vrijeme trudnoće – poručuje drugi.

Treći se pak slaže s mladom majkom i kaže kako je normalno obratiti se baki i djedu za pomoć, dok četvrti komentator govori kako njezina majka zvuči grozno.

-To samo pokazuje da je ona očito sposobna i ima vremena brinuti se o vašoj bebi, ali jednostavno vam ne ne želi pomoći – piše jedan.

Što vi mislite – je li normalno da bake i djedovi čuvaju unuke ili bi roditelji trebali naći alternativu?

www.sjever.hr / 24sata.hr
25.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.