Now Reading:
Župan Kožić primio najviše lovačko odlikovanje u Republici Hrvatskoj – zlatno odlikovanje s likom svetog Huberta
Full Article 2 minutes read

Župan Kožić primio najviše lovačko odlikovanje u Republici Hrvatskoj – zlatno odlikovanje s likom svetog Huberta

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić primio je predstavnike Hrvatskog lovačkog saveza koji su mu tom prilikom uručili Zlatno lovačko odlikovanje s likom svetog Huberta, najviše lovačko odlikovanje u Republici Hrvatskoj.

Odlikovanje se dodjeljuje za vrhunska dostignuća u razvoju i organizaciji lovstva u RH, a godišnje se dodjeljuje najviše 25 odličja.

-Odlikovanje dodjeljujemo povodom Dana Hrvatskog lovačkog saveza prvenstveno lovcima, ali i osobama koje su svojim doprinosom doprinijeli zaštiti i očuvanju tradicije te unapređivanju i promicanju lovstva na svom području, odnosno u svojoj županiji, kao što to u Zagrebačkoj županiji čini župan Stjepan Kožić – rekao je Ivica Budor, predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza, pohvalivši pritom uređenost i napore Lovačkog saveza Zagrebačke županije nazvavši ga „perjanicom hrvatskog lovstva“.

-Ova nagrada je veliko priznanje za dugogodišnji rad i suradnju Zagrebačke županije s Lovačkim savezom Zagrebačke županije. Zahvaljujući toj kontinuiranoj suradnji stanje u lovstvu u našoj županiji je na zavidnoj razini i uzor smo mnogim županijama u Republici Hrvatskoj – zahvalio je župan Kožić dodavši da je na području Zagrebačke županije registrirano 80-ak udruga koje okupljaju oko 3300 lovaca.

-To nas čini trećim županijskim savezom u Republici Hrvatskoj po broju članova na što smo jako ponosni – rekao je Kožić istaknuvši da će Županija nastaviti podupirati lovstvo i u godinama pred nama.

sjever.hr/zagrebacka-zupanija.hr 24.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.