Now Reading:
Tomaševićeva zamjenica poručila radnicima: Vratite se na posao, postoji cijeli niz sankcija
Full Article 2 minutes read

Tomaševićeva zamjenica poručila radnicima: Vratite se na posao, postoji cijeli niz sankcija

Radnici zagrebačke Čistoće nastavljaju sa štrajkom. Uprava Zagrebačkog holdinga prihvatila je pet zahtjeva radnika Čistoće, no radnici još traže povećanja koeficijenata na 1.8 za najniže plaćene radnike i na 2.4 za vozače, dok to Uprava ne prihvati radnici se neće vratiti na posao.

-Ne samo da ova gradska uprava želi poštovati prava radnika, nego ih i poštuje. Poštujemo kolektivne ugovore”, rekla je zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec, piše Index.

-S obzirom na inflaciju, uprava je pokrenula pregovore sa sindikatima o povećanju materijalnih prava. Pregovori nisu bili uspješni zbog razlika između onoga što je bio prioritet za upravu i onoga što su tražili sindikati. Uprava Holdinga je smatrala da je najvažnije podići plaće komunalnih radnika s najnižim plaćama – rekla je između ostalog.

-Traje proces mirenja, ovaj štrajk smatramo nezakonitim, ovo se ne može nastaviti. Jučer cijeli dan nije bilo odvoza, to je prošlo bez sankcija za radnike jer nismo to odlučili – kazala je Dolenec, a prenosi Index.

Zamjenica gradonačelnika dodala je da postoji cijeli niz sankcija.

O onome što je šef uprave Holdinga rekao danas radnicima da onaj tko ne želi raditi može uzeti svoje stvari rekla je:
-Vidjeli ste da je bilo povišenih tonova obje strane, situacija u Čistoći je sve samo ne redobvna.

-Nadamo se i očekujemo da će sutra biti odvoz u prvoj smjeni i da ćemo isto tako biti na pregovorima – istaknula je Dolenec.

screenshot/index
sjever.hr/index.hr
24.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.