Now Reading:
Upali na zabavu LGBTIQ zajednice i napali dvojicu mladića: “Neće se meni neke ped***ine tu ljubit!”
Full Article 2 minutes read

Upali na zabavu LGBTIQ zajednice i napali dvojicu mladića: “Neće se meni neke ped***ine tu ljubit!”

U Splitu je u noći s petka na subote došlo do napada na LGBTIQ zajednicu koja je organizirala tulum u klubu Bitcherin, o čemu su izvijestili administratori grupe Split Pride na Facebooku, a prenosi Jutarnji list.

– Sinoć se na Bitcherinu dogodio napad na našu zajednicu. Par momaka su došli na LGBTIQ event, ušli u prostor koji je tu večer bio naš, na tulum koji je bio za našu zajednicu i napali su unutar kluba dvoje momaka koji su se ljubili. “Neće se meni neke pederčine tu ljubit”, rekli su. Na našem eventu. Ušli su u naša četri zida, da bi nas od tu potirali, doslovno. Dočekali su napadnute momke ispred kluba, tukli ih i doslovce ih proganjali, toliko da su žrtve morale bježat par kvartove dalje.

Danas smo prije svega ljuti. Ponavljamo, ti nasilnici su ušli u NAŠ siguran prostor i učinili ga nesigurnim. Došli su na event koji nije bio za njih, na koji nisu morali doć i uvodili su svoja pravila. E pa ne može, nećemo dozvolit da homofobija pokoleba našu zajednicu. Molimo svakog tko je vidio šta se sinoć dogodilo da nam u inbox napiše šta ste vidili. Šaljite opise ovog homofobnog ološa, jesu li vam išta dobacivali, jeste li tokom večeri ulazili s njima u konflikt. Moramo ih nać. Šerajte ovu objavu, molim vas! – napisali su.

Glasnogovornica splitsko – dalmatinske policije Antonela Lolić za Jutarnji je potvrdila da je došlo do incidenta.

– Jutros oko 4:00 sata zaprimili smo informaciju da je na Hitnoj medicinskoj pomoći Split liječničku pomoć zatražio muškarac koji je fizički napadnut ispred ugostiteljskog objekta u Splitu. Utvrđeno je kako su dvije za sada nepoznate osobe napale dvojicu muškaraca nakon izlaska iz ugostiteljskog objekta. Muškarac koji je zatražio liječničku pomoć zadobio je laku tjelesnu ozljedu ruke. U odnosu na događaj provodi se kriminalističko istraživanje i traga se za počiniteljima – kazala je Lolić, a prenosi Jutarnji list.

www.sjever.hr / www.jutarnji .hr
22.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.