Now Reading:
Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije dobio prvu kabinu za dekontaminaciju
Full Article 1 minutes read

Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije dobio prvu kabinu za dekontaminaciju

Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije bogatiji je za novu opremu. Nabavljena je kabina za dekontaminaciju, kompresor i dišni aparati ukupne vrijednosti gotovo 30 tisuća eura.

Centralno skladište u Svetom Ivanu Zelini gdje se nalazi sva oprema obišao je zamjenik župana Ervin Kolarec, ujedno i načelnik Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije.

-Zagrebačka županija kontinuiranim ulaganjem u novu opremu nadograđuje sustav civilne zaštite kako bi bio spreman odgovoriti u slučaju potencijalnih nesreća i katastrofa – rekao je Kolarec dodavši kako je u ovoj godini za civilnu zaštitu osigurano 218 tisuća eura.

Ovo je prva kabina za dekontaminaciju na našem području, uz koju ćemo nabaviti profesionalna radna odijela kako bi naši vatrogasci na intervencijama bili maksimalno zaštićeni – naglasio je Kolarec.

-Nova kabina za dekontaminaciju može se jednostavno dovesti na bilo koju lokaciju i u kratkom vremenu staviti u funkciju, a u trenutku kada se dogodi nesreća koja zahtijeva trenutnu dekontaminaciju osoba ili opreme, što je slučaj kod nesreća u industrijskim pogonima ili izlijevanja kemikalija, upravo je brzina intervencije od ključne važnosti – rekao je Ivica Mačković, zapovjednik VZG Sveti Ivan Zelina.

sjever.hr/zagrebacka-zupanija.hr 20.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.