Now Reading:
Međimurska županija podupire rad Udruge “Pomoć neizlječivima” – Uz najveću posudionicu medicinskih pomagala u Hrvatskoj nesebično pomažu palijativnim bolesnicima
Full Article 2 minutes read

Međimurska županija podupire rad Udruge “Pomoć neizlječivima” – Uz najveću posudionicu medicinskih pomagala u Hrvatskoj nesebično pomažu palijativnim bolesnicima

Udruga “Pomoć neizlječivima” u Međimurskoj županiji bavi se promicanjem svijesti o različitim oblicima pomoći palijativnim bolesnicima. Broji oko 35 aktivnih volontera, a jedna od osnovnih aktivnosti je Posudionica medicinskih pomagala koja je najveća u Hrvatskoj.

Udrugu uspješno vodi Renata Bermanec, prva hrvatska magistra palijativne skrbi, a najvažnija područja rada Udruge i volontera su prepoznavanje palijativnih bolesnika u svojoj lokalnoj zajednici i povezivanje sa službama palijativne skrbi.

Isto tako, udruga vodi posudionicu ortopedskih pomagala kroz koju se palijativnim bolesnicima besplatno posuđuju pomagala kao što su medicinski kreveti, kolica, hodalice i slično, a provodi i edukaciju volontera i profesionalaca, informiranje i podizanje svijesti građana kako bi stanovnici Međimurja razumjeli što je palijativna skrb, koji oblici pomoći postoje i kome se osobe u potrebi mogu obratiti.

Brigu o posudionici vodi njena voditeljica Spomenka Tomašić, a posudionica se nalazi na tri lokacije u Čakovcu koje su besplatno ustupljene Udruzi za korištenje: Katoličkom domu Čakovec (Župa sv. Nikole biskupa), Županijskoj bolnici Čakovec i prostoru Centra znanja (bivša vojarna).

Tijekom 2022. godine Udruga je imala 382 korisnika, odnosno palijativnih bolesnika i njihovih obitelji te je posuđeno 514 i vraćeno 284 ortopedskih pomagala. U svemu tome imaju podršku Međimurske županije.

www.sjever.hr
20.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.