Now Reading:
OPREZNO VOZITE! Snijeg već izazvao kaos na cestama, a padat će tijekom cijelog dana
Full Article 2 minutes read

OPREZNO VOZITE! Snijeg već izazvao kaos na cestama, a padat će tijekom cijelog dana

Oblačno je i kišovito diljem zemlje, duž Jadrana ima lokalno obilnijih oborina, osobito na području Dalmacije. U Gorskom kotaru pada snijeg, u Lici povremeno, piše N1.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Bosiljeva II i Kikovice vožnju otežava i usporava snijeg i jak vjetar, stoga prema izvješću HAK-a “za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutno nema slobodnog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri i obrnuto.”

U nastavku dana na zimske prilike treba računati i u nizinama, gdje će kiša prelaziti u susnježicu i snijeg. Bijelih pahulja prolazno može biti i uz obalu, prije svega sjevernog dijela Jadrana. Na snazi je, stoga, upozorenje putem sustava Meteoalarm DHMZ-a za riječko područje, a upozorava na susnježicu i snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača ponajprije u unutrašnjosti Istre i riječkom zaleđu, ali i na mogućnost susnježice i snijega ponegdje uz obalu te prolazno i na otocima.

Petak ipak donosi manje oborine, uglavnom će to biti kiša na području Dalmacije, snijeg će padati u gorju, no bura pokoju pahulju može donijeti i do obale sjevernog Jadrana. Bura će jačati, osobito prema kraju petka i s petka na subotu pa ako ne morate, ne krećite na put, piše N1.

I u danim vikenda koji je pred nama treba računati na kišu i snijeg.

www.sjever.hr / www.n1info.hr
19.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.