Now Reading:
“I JA SAM VJERNIK” Jan Kerekeš kod Stankovića: Više poštujem svaku ženu od muškarca koji kleči na trgu, treba ih voljeti onakve kakve jesu!
Full Article 2 minutes read

“I JA SAM VJERNIK” Jan Kerekeš kod Stankovića: Više poštujem svaku ženu od muškarca koji kleči na trgu, treba ih voljeti onakve kakve jesu!

Jan Kerekeš je u emisiji Nedjeljom u 2 progovorio o klečanju za gulaš koje je razbjesnilo katolike diljem Hrvatske. Kerekeš je sa svojom ekipom klečao dok se gulaš kuhao, a fotografija koju su objavili na Facebooku izazvala je snažne reakcije diljem zemlje, prenosi index.hr.

-Ja sam prvi put radio gulaš, kako god, ta molitva je bila potrebna. Na kraju je ispao možda previše šarf. Ali, da. Kerekeš teatar to često radi, ne samo u ovoj situaciji s moliteljima na trgu. Često pravimo satiru. Ima tu ismijavanja korupcije, reakcije na cjepivo i reakcija i na ovu i onu stranu seksualnosti. Doslovno sve što je aktualno, a zauzima previše medijskog prostora…- kaže Kerekeš.

Više poštujem svaku ženu, čak i onu koju ne poznajem, od bilo kojeg muškarca koji kleči na trgu za to da ta žena nema svoj identitet, da nije onakva kakva ona želi biti i da bude pogodna njima, čedna i da se mora oblačiti ovako ili onako. Žene treba voljeti onakve kakve jesu -kaže.

– Vjerovali ili ne, i ja sam vjernik. Ne moram klečati na trgu da bih za sebe mogao reći da sam vjernik – dodao je. Primio je brojne prijeteće poruke nakon fotografija klečanja pred gulašom, kaže. Pisali su mu da će mu polomiti noge, napiti se krvi, nauditi obitelji…

Nije mu jasno, kaže, kako se netko može nazvati vjernikom, a slati prijeteće poruke.

-Svi koji na taj način gledaju na vjeru, mislim da su se izgubili-  zaključio je.

sjever.hr/index.hr
15.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.