Now Reading:
UPOZNAJ SVOJU ZEMLJU Besplatna vođenja za građane u gradovima Hrvatske – vodiči vas čekaju i u Zagrebačkoj županiji
Full Article 2 minutes read

UPOZNAJ SVOJU ZEMLJU Besplatna vođenja za građane u gradovima Hrvatske – vodiči vas čekaju i u Zagrebačkoj županiji

„Upoznaj svoju zemlju“ naziv je projekta besplatnih razgleda s turističkim vodičima koji se održati u nedjelju, 15. siječnja 2023. godine u 50-ak gradova diljem Hrvatske povodom Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske.

Organizator projekta je Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom i nizom partnera uz podršku mnogih muzeja, povijesnih postrojbi i kulturnih ustanova. Održava od 2018. godine s ciljem da se građane upozna s lokalnom kulturnom i povijesnom baštinom, ali i kako bi se ukazalo na važnost nacionalnog identiteta i bogate kulturne baštine te turističkih djelatnika i vodiča za međunarodni ugled Hrvatske.

U Zagrebačkoj županiji organizirani su razgledi kulturno-povijesnih znamenitosti Samobora, gdje na besplatni razgled možete doći u nedjelju u podne na Trg kralja Tomislava (kod zdenca). U isto vrijeme u Ivanić-Gradu (kod gradskog sata) imat ćete priliku besplatno krenuti u razgled kulturno-povijesnih znamenitosti grada i čuti zanimljive priče moslavačkog zavičaja.

-Ovim projektom i inicijativom besplatnog vođenja za građane u cijeloj Hrvatskoj, a kojim se već tradicionalno obilježava Dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, turistički je sektor ponovno pokazao da se inovativnim pristupom i sinergijom postižu izvrsni rezultati – izjavila je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, Ivana Alilović.

sjever.hr
13.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.