Now Reading:
Seizmolog otkrio imaju li građani razloga za brigu nakon današnjeg potresa na zagrebačkom području
Full Article 2 minutes read

Seizmolog otkrio imaju li građani razloga za brigu nakon današnjeg potresa na zagrebačkom području

Brojne je građane prestrašio potres od 2,9 koji je jutros zabilježen na zagrebačkom području jer Zagrepčani još uvijek vrlo dobro pamte potrese koji su se dogodili na tom području posljednjih godina.

Ima li razloga za brigu, Antoniji Petković, novinarki Večernjeg lista, otkrio je ugledni znanstvenik i seizmolog Krešimir Kuk.

-Potres koji se dogodio jutros je bio slab. Radi se o epicentralnom zagrebačkom području gdje smo imali posljednjih godina već seriju potresa. Stoga nam današnji potres, a bilo je i nekoliko slabijih ovih dana, ne čini neko iznenađenje – rekao je Kuk.

Istaknuo je kako je područje još uvijek aktivno, da su potresi rjeđi i slabiji, ali da nema nikakvih novih momenata.

Za Večernji list posebno je naglasio kako seizmolozi ne mogu predviđati niti prognozirati potrese, uz napomenu da današnji potres ne predstavlja ništa neobično.

Podsjećamo, seizmografi Seizmološke službe Hrvatske zabilježili su u subotu u 10 sati i 4 minute slab potres s epicentrom kod Zagreba, magnituda potresa iznosila je 2.9 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III – IV stupnja EMS. Policijska uprava zagrebačka kazala je za Večernji list kako nisu imali nikakve dojave o materijalnoj šteti ili ozlijeđivanju uzrokovanom današnjim potresom.

sjever.hr/vecernji.hr
14.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.