Now Reading:
Zagrebačka županija za sport u 2023. godini izdvojila više od 1,2 milijuna eura
Full Article 3 minutes read

Zagrebačka županija za sport u 2023. godini izdvojila više od 1,2 milijuna eura

Zagrebačka županija u 2023. godini nastavlja s intenzivnim ulaganjima u razvoj sporta i tehničke kulture. Ugovore vrijedne 1,2 milijuna eura u srijedu je zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec dodijelio predstavnicima Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije (935,7 tisuće eura), Županijskog školskog sportskog saveza (122.770 eura), Parasportskog saveza Zagrebačke županije (53.090 eura) i Zajednice tehničke kulture Zagrebačke županije (109.230 eura).

– Dodijeljena sredstva za svaki savez i zajednicu veća su nego što su bila prethodnih godina. Zagrebačka županija ove je godine za sport izdvojila više od 1,2 milijuna eura, što je povećanje za skoro devet posto u odnosu na prethodnu godinu. Za potrebe Zajednice tehničke kulture osigurano je 109.230 eura što je također povećanje od 26 posto u odnosu na 2022. godinu – rekao je Kolarec dodavši da su osim ovih sredstava za sport tokom godine osigurana i sredstva za nagrađivanje uspješnih sportaša te organizaciju velikih sportskih događaja.

– Zagrebačka županija gradi škole i dvorane u našim gradovima i općinama kako bi svako dijete imalo jednaku šansu za bavljenje sportom i učenje, a s tom ćemo praksom rado nastaviti i u godinama koje su pred nama – rekao je Kolarec.

Vladimir Bregović, predsjednik Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije, zahvalio je Županiji na dobivenim sredstvima koja su ove godine i povećana.

– Tu ćemo razliku iskoristiti za nadgradnju i pomoć vrhunskom sportu, da vrhunski sportaši nemaju potrebu odlaziti u zagrebačke klubove nego da im sve što trebaju za rad i napredovanje omogućimo u Zagrebačkoj županiji – rekao je Bregović.

Županijski školski športski savez Zagrebačke županije zasigurno je najjači savez u Republici Hrvatskoj koji usmjerava talentirane osnovnoškolce dalje u sportske klubove. Također, radimo na tome da naša djeca imaju što više aktivnosti na raspolaganju te da one u što većem broju budu besplatne – rekla je Ivančica Valek, predsjednica tog Saveza.

– Iza Parasportskog saveza Zagrebačke županije stoje veliki rezultati, dvije paraolimpijske medalje, ali vjerujte mi da oni ne bi bili mogući bez velike podrške Zagrebačke županije koja iz godine u godinu raste – rekao je njegov predsjednik Darko Matić dodavši da se svaki euro utrošen u sportaše s invaliditetom višestruko vraća.

Predsjednik Zajednice tehničke kulture Zagrebačke županije Ivan Vlainić istaknuo je da je ta Županijska zajednica najvrjednija sastavnica tehničke kulture na državnoj razini.

– Kao perpetuum mobile Zajednica uvijek daje više nego što se u nju uloži. U 20 godina koliko djeluje kroz nju je procirkuliralo više od 2000 učenika i mladih, od kojih je jedan od njih bio i Mate Rimac, a isto tako okupljamo i odrasle te hobiste i umirovljenike – rekao je Vlainić dodavši da tehnička kultura nije samo robotika u kojoj postižu sjajna priznanja, već koketira i s umjetnošću u filmskoj i fotografskoj sekciji, a postoji i preklapanje sa sportom u zrakoplovnoj djelatnosti.

– Ovaj povećani iznos dodijeljenih sredstava garantira da će se brojnost sudionika povećati, ali i da će se dignuti kvaliteta neformalnih sadržaja koji obogaćuju onaj formalni dio obrazovanja u tehničkoj kulturi – zahvalio je Vlainić.

www.sjever.hr
12.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.