Now Reading:
Uhićen maloljetnik koji je namjerno izazvao požar gospodarskog objekta u Donjem Pustakovcu
Full Article 1 minutes read

Uhićen maloljetnik koji je namjerno izazvao požar gospodarskog objekta u Donjem Pustakovcu

Kako su izvijestili iz Policijske uprave međimurske u utorak nešto prije 14 sati u Donjem Pustakovcu, nepoznati počinitelj ušao je u gospodarski objekt te je na traktorskoj prikolici otvorenim plamenom zapalio balu slame i time namjerno izazvao požar u kojem je izgorjela slama i drveni dijelovi prikolice.

Pravovremenom reakcijom pripadnika JVP-e Čakovec i lokalnih dobrovoljnih vatrogasnih društava požar je ugašen te je time spriječeno njegovo širenje na okolne gospodarske objekte i obiteljsku kuću, vlasništvo 47-godišnjaka.

Očevidom na mjestu događaja uz stručnu pomoć inspektora za zaštitu od požara i eksploziva utvrđeno je kako je uzrok požara poduzeta ljudska radnja te je u konkretnom slučaju postojala opasnost od širenje požara na okolne objekte.

Ubrzo nakon namjernog izazivanja požara policijski službenici Policijske postaje Prelog uhitili su mlađeg maloljetnika zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom” te je priveden na kriminalističko istraživanje.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je mlađi maloljetnik s područja Međimurske županije, počinio opisano kazneno djelo te će se tijekom današnjeg dana predati pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske uz podnošenje kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

www.sjever.hr
11.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.