Now Reading:
Imovina Ive Sanadera ide na bubanj – pogledajte što je sve imao bivši hrvatski premijer
Full Article 2 minutes read

Imovina Ive Sanadera ide na bubanj – pogledajte što je sve imao bivši hrvatski premijer

Imovina bivšeg premijera Ive Sanadera ide na bubanj, a zaplijenjena je na temelju pravomoćne presude u slučaju Planinska i FIMI media.

Jedna od nekretnina koja će ići na bubanj je kuća u Krapju pokraj Lonjskog polja koju je njegov pokojni punac kupio 2008. godine, donosi HRT.

Postupak je pokrenut za još četiri nekretnine koje u zemljišnim knjigama uglavnom glase na članove njegove obitelji, poput nekretnine na Goljaku, zemljišta na Braču, stana u Splitu te Sanaderove zagrebačke rezidencije, vile u Kozarčevoj ulici u kojoj je živio i iz koje je bježao. Vila još uvijek ima plombu.

Trajno oduzetim nekretninama i pokretninama upravlja resorno ministarstvo u skladu sa Zakonom o upravljanju državnom imovinom.

HRT piše i da je otvrđeno i da je pokrenuta ovrha nad vrijednim umjetničkim djelima. Naime, u predmetu FIMI MEDIA oduzeto je 12 umjetnina, od čega je jedna slika, ona Vlahe Bukovca, procijenjena na više od 300.000 eura.

Ivica Poljičak, državni tajnik u Ministarstvu kulture i medija rekao je da je aukcijska kuća Kontura tih 12 slika procijenila na vrijednost od oko 1.800.000 kuna pa do 2,4 milijuna kuna, no do prodaje, po svemu sudeći, neće doći. Slike su pohranjene u depou Muzeja suvremene umjetnosti. Uskoro će biti dostupne svim građanima, barem okom.

S pravomoćnim presudama, država Sanaderu treba oduzeti više od 32 milijuna kuna, a ukupna vrijednost njegove imovine na početku postupka za Fimi Mediju procjenjivala se na oko 36 milijuna kuna. No treba spomenuti, da ŽDO i dalje provodi izvide u slučaju INA-MOL radi provjere imovine društva od kojeg je oduzeta imovinska korist.

sjever.hr/vijesti.hrt.hr
11.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.