Now Reading:
Dvije godine nakon potresa u Zagorju uklonjeno 13 oštećenih kuća, a 11 u pripremi za uklanjanje
Full Article 2 minutes read

Dvije godine nakon potresa u Zagorju uklonjeno 13 oštećenih kuća, a 11 u pripremi za uklanjanje

Župan Željko Kolar održao je sastanak sa ravnateljicom Fonda za obnovu Grada Zagreba, Krapinsko – zagorske županije i Zagrebačke županije Snežanom Penović.

Ravnateljica Fonda za obnovu Snežana Penović izvijestila je župana Željka Kolara o najnovijim aktivnostima u procesu obnove od potresa te je naglasila kako je do sada na području Krapinsko-zagorske županije uklonjeno 13 kuća oštećenih u potresu, dok ih je još 11 u pripremi za uklanjanje.

Župan Kolar istaknuo je zadovoljstvo što se na terenu sve više intenziviraju konkretni radovi obnove.

-Nas prvenstveno zanimaju stvari koje su vidljive golim okom, a to je broj gradilišta na kojima se uklanjaju objekti, broj gradilišta na kojima se grade zamjenski objekti te dakako i oni gdje se radi konstrukcijska i nekonstrukcijska obnova – rekao je župan Kolar te istaknuo kako je već potpisano 7 ugovora za izgradnju zamjenskih obiteljskih kuća. U tijeku je projektiranje te se do kraja veljače očekuje objava natječaja za izvođača radova te nakon toga i sama gradnja.

Ukupno su podnijeta 44 zahtjeva za uklanjanje kuća na području Krapinsko-zagorske županije te je Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine njih 40 ocijenilo prihvatljivim.

Krapinsko-zagorska županija će i dalje Fondu za obnovu pružati punu pomoć kod pripreme i realizacije obnove oštećenih objekata. Tako su i na ovom sastanku dogovorene konkretne aktivnosti vezane uz 2 predmeta obnove, gdje su se u tijeku provedbe pojavile određene teškoće na terenu.

Na sastanku su sudjelovali i pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Stjepan Bručić i pročelnica Upravnog odjela za javnu nabavu i EU fondove Vlatka Mlakar.

sjever.hr/kzz.hr
10.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.