Now Reading:
STRAVA U ZAGREBU Mrtvom pijanom vlasniku pobjegao stafordski terijer, pa na ulici izgrizao petogodišnje dijete
Full Article 2 minutes read

STRAVA U ZAGREBU Mrtvom pijanom vlasniku pobjegao stafordski terijer, pa na ulici izgrizao petogodišnje dijete

Nakon što je njegov stafordski terijer u četvrtak na području Kustošije napao 5-godišnje dijete te ga ugrizao za nogu, policija je kazneno prijavila 48-godišnjega vlasnika psa za dovođenje u opasnost općeopasnom radnjom ili sredstvom, piše Jutarnji list.

Vlasnik je u krvi imao čak 4,07 promila, a kako tvrdi policija, upravo mu je zbog njegove velike alkoholiziranosti pas pobjegao iz dvorišta i napao dijete.

Prijava protiv 48-godišnjaka podnesena je tzv. redovitim putem, što znači da će se u postupku braniti sa slobode.

-Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ‘Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom‘ na štetu maloljetnog djeteta. Sumnja se da je 48-godišnjak svog psa pasmine američki stafordski terijer držao na način koji ugrožava zdravlje i sigurnost ljudi, posebice djece te životinja, omogućivši mu kretanje bez nadzora, a suprotno odredbama Zakona o zaštiti životinja – objavila je policija.

-Naime, 5. siječnja 2023. godine oko 16,45 sati, iskoristivši nepažnju osumnjičenog i njegovu alkoholiziranost od 4,07 g/kg alkohola u organizmu, prilikom ulaska osumnjičenog u dvorište njegove kuće u Ulici Kustošijski venec, pas je napustio dvorište, nakon čega je na ulici napao i ugrizao maloljetno dijete, pritom mu nanijevši ozljedu lijeve potkoljenice. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenog podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu – dodaju iz zagrebačke policije.

www.sjever.hr / jutarnji.hr
07.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.